Спират грипа още на летището

7403
Спират грипа още на летището

Тази есен капан чака грипа още на летището. Термокамери ловят болните пътници, които кацат в София. Уредите са монтирани в залите за пристигащи на Терминал 1 и Терминал 2 и са насочени така, че да не бъде изтърван нито един пристигащ от чужбина. Обзорът им е толкова голям, че обхваща всички влизащи в залата пътници, които се нареждат зад широката червена линия пред гишетата за гранична проверка, предаде Стандарт нюз.

"Наблюдаваме стриктно всички пристигащи", обяснява Росен Евтимов от специализирания пункт за здравен контрол на Терминал 2 на летище София. Пунктът е разположен на летището, но е на пряко подчинение на Столична регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве към Министерство на здравеопазването (МЗ), обяснява Евтимов, без да отделя нито за миг погледа си от монитора пред него.

Блокираха огромни партиди противогрипна ваксина

Здравните власти във Франция, Италия, Австрия и Швейцария обявиха, че блокират продажбите на цели партиди от новата антигрипна ваксина,...

Пътникът с температура над 37 градуса винаги се извежда и се изпраща в Инфекциозна болница. Камерите на летище София обаче реагират и на всяко зачервяване на кожата, включително и от разширени капиляри, каквито развиват някои алкохолици. Разбира се, няма опасност такъв човек да попадне в болницата, тъй като със стандартния термометър веднага се установява, че няма температура и се пуска по живо по здраво.

Любопитно е, че камерата лови не само болните пътници, но и всички служители на летището, Гранична полиция и митничарите, които минават пред нея. И ако се случи някой да стане "зелен" на монитора, най-любезно бива предупреждаван да напусна работното си място и да се лекува, за да не заразява колегите си.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com