Спират се влаковете между Нова Загора и Карнобат

13321
Спират се влаковете между Нова Загора и Карнобат
Снимка: БГНЕС

Спира се влаковото движение в участъка Нова Загора – Карнобат. Това се прави, за да се гарантира безопасността в жп гарите, които се управляват ръчно.

Трасето е с дължина от около 80 км и се предвижда пътниците да бъдат трансбордирани с автобус по него. Това ще продължи докато не бъде възстановена нормалната сигнално-охранителна и сигнализационна техника. Това стана ясно по време на днешната инспекция на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Влакова катастрофа се е разминала на косъм

Два влака са спрели един срещу друг само на 150 метра. Това е станало в 17,12 ч в сряда на гара Безмер. Това са ускорените бързи влаков...

В момента гарите Нова Загора, Безмер, Ямбол, Церковски, Айтос, Бургас са в режим на ръчно управление, поради ремонтните дейности по проекта за модернизация на жп линията Пловдив – Бургас.

Изпълнителите на обекта поеха ангажимент пред министър Московски, че ще ускорят изпълнението и до месец и половина ще бъде възстановено нормалното влаково движение. Дотогава пътниците ще бъдат трансбордирани с автобус от гара Нова Загора до гара Карнобат, като разходите за това ще бъдат за сметка на фирмите-изпълнители по проекта, информира МТИТС.

През последните месеци се случиха няколко ситуации, при които поради човешка грешка, на гарите с ръчно управление бяха пуснати по два влака в един коловоз. По тази причина министър Московски направи спешна проверка на място, за да се запознае със ситуацията и да въведе мерки за повишаване на безопасността.

На жп гара Бургас Ивайло Московски съобщи, че е провел разговор с министъра на културата и вече е съгласуван проектът за нейното модернизиране. Приемното здание на гарата е със статут на архитектурно-строителна недвижима културна ценност, което налага съгласувателната процедура, за да бъде издадено разрешително за строеж.

При инцидента на жп прелез в "Обеля" не е сигнализирано за идването на влака

Ръководителят на движението на гара „Волуяк” не е сигнализирал за преминаването на влака. Това съобщи служебният транспорте...

„Разпоредил съм НКЖИ да входират цялата документация максимално бързо в община Бургас за издаване на разрешително за строеж“, съобщи транспортният министър.

Ускоряването на работата по този проект е много важно, защото срокът на договора за строителство излиза извън срока на допустимост на разходите по ОП „Транспорт“ 2007 – 2013 г. „Ще направим всичко възможно да ускорим работата и да използваме пълноценно европейското финансиране“, каза министър Московски. Общата стойност на двата договора (строителство и надзор) за модернизацията на гарата е 8,1 млн. лв. без ДДС (с 10% непредвидени разходи).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com