Спомен за Милен Цветков

20298
Спомен за Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. Завършва 7 СОУ "Свети Седмочисленици" и Софийския университет със специалност дефектология и специализира обучение на слепи. 

Започва кариерата си в БНТ като репортер на предаването „Ку-ку“. След това бива поканен от Бригита Чолакова за репортер в излъчваното по това време „ТВ Неделник“. По-късно става водещ на „По света и у нас“.

Журналистът Милен Цветков загина в катастрофа

Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа, съобщи Нова ТВ. Тежкият инцидент стана край столичен мол. Сблъ...

През 1995 г. напуска националната телевизия с обяснението, че там цари цензура. В следващите шест месеца работи като разносвач на месни продукти. След това е и управител на пловдивско заведение. В началото на 1997 г. се връща обратно на работа в Българската национална телевизия като репортер в предаването „Отзвук“. Няколко месеца по-късно отново е водещ на „По света и у нас“.

През 2000 г. е поканен в Нова телевизия за водещ на предаването „Здравей, България“. През 2003 г. Милен Цветков е свален от екран. От февруари до юли 2004 г. е водещ на „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новините в „Календар“. През есента на 2005 г. става водещ на ново предаване „Часът на Милен Цветков“. Водещ е и на предаването „Нищо лично“ по Радио Експрес. През 2008 г. е водещ на четвъртия сезон на Биг Брадър. От 2009 г. отново се завръща в „Здравей, България“, където заедно с Лора Крумова води сутрешния блок. Няколко месеца след това „Часът на Милен Цветков“ пада от ефир.

През януари 2010 г. Цветков е освободен като водещ на „Здравей, България“ и напуска Нова телевизия. Създава сайта zanachalo.com. Няколко месеца по-късно води сутрешното предаване „Събуди се с EBF" по едноименната телевизия. Завръща се в БНТ през есента на 2010 г. където води предаването „Екип 5“, проект завършил в началото на 2011 г. На 21 март 2011 г. се завръща в Нова телевизия като водещ на „Часът на Милен Цветков“. От 18 август 2014 г. „Часът на Милен Цветков“ се мести от следобедния пояс късно вечерта – започва в 23:45 ч., от понеделник до петък.

На 16 август 2018 Нова обявява, че предаването е свалено от ефир, а Милен Цветков напуска телевизията. Тогава имаше подозрения, че това е станало, защото Цветков тръгна да работи по темата за т.нар. гръцки остров на Бойко Борисов. През пролетта на 2020 г. стана водещ в новото предаване "Алтернативата" по ТВ1, където му партнираше Генка Шикерова.

Нова телевизия: Няма цензура в сваленото предаване на Милен Цветков

Нова телевизия излезе с официална позиция след изказването на премиера, че не е оказвал натиск за свалянето на епизод от предаването на...

Журналистика в Чистилището

Свали ли разговор за "гръцкия остров на Борисов" "Часът на Милен Цветков"?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 11 май 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 10 май 2024 г.

Над 50 000 кафе капсули за рециклиране предадоха клиентите на Kaufland и NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Маргарита Димитрова от "Аполония" с отличие от френския министър на културата

Екипаж от ВВС транспортира пациент от Варна до София (СНИМКИ)

Как за малко Сръбското царство не погълна царство България (ВИДЕО)

Времето утре - 11 май 2024 г.

Горските предприятия като взаимоспомагателни каси. Кое дава най-много безлихвени заеми?

Три институции утвърдиха Методиката за съответствието на машините за вота

Обявиха кои български творци ще получат отличието "Златно перо" за 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com