Спор между БСП и Цачева прекъснаха отговорите на премиера

4738
Спор между БСП и Цачева прекъснаха отговорите на премиера
Дянков помага с отговора на Борисов, червените недоволстват

Процедурно-правен спор между БСП и председателя на парламента Цецка Цачева в пленарна зала прекъснаха отговорите на премиера по време на парламентарния контрол.

Борисов отговори на въпрос на Антон Кутев относно политиките на правителството за стимулиране развитието на икономиката в България. Впоследствие по силата на член от правилника за работа на Народното събрание/НС/ вицепремиерът Симеон Дянков взе думата и допълни отговора на премиера.

Борисов и опозицията пак се надплюват

Премиерът Бойко Борисов отвърна остро на атаките на опозицията по време на парламентарния контрол днес. "Трябва да ни благодарите, че ...

Това предизвика остро възражение от страна на Георги Пирински, който обвини Цачева, че нарушава за пореден път правилника и не спазва разпоредбите като е дала думата на Дянков , когато въпросът е зададен към Борисов.

В лично обяснение Цецка Цачева припомни, че във всеки нормативен акт има общи разпоредби, които се отнасят до всички видове заседания, а в НС те са със законодателен характер или парламентарен контрол. Текстът, който цитирахте, обърна се тя към Пирински, не съдържа конкретна възбрана. Внесете предложения за промени в правилника, защото до момента няма постъпили такива, посъветва тя депутатите от БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com