Спряна бе процедурата за концесиониране на три плажа

3866
Спряна бе процедурата за концесиониране на три плажа
Снимка: БГНЕС

Правителството прие решение за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на плажовете „Къмпинг „Делфин” и „Корал“ в община Царево и „Иканталъка 2“ в община Каварна. Това стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

За „Къмпинг Делфин“ и „Корал“ процедурите са прекратени поради несъответствие на офертите с обявените в документацията условия и поради наличие на обстоятелства, които не са предвидени при приемане на решенията за провеждането им. Участниците са предложили финансови модели, които не могат да обосноват предложения размер на ставка роялти и не мотивират предлаганото концесионно възнаграждение, което създава риск за изпълнение на поетите от страна на кандидатите ангажименти.

Хотелиерите в Несебър избухнаха срещу концесионерите на плажа

30 лева на ден допълнително за чадър пред хотелите в Несебър. Това е положението на Южния плаж в града. Туристите логично недоволстват...

Като природни ресурси, представляващи екологично чисти райони, двата плажа са от особено висок обществен интерес. Това поражда очаквания, свързани с тяхното обезопасяване, поддържане на пясъчната ивица и качеството на водите във високи екологични норми. Исканията на обществото за липса на застрояване – дори с временни обекти, пораждат необходимостта да се предвиди допълнителен критерий за оценяване на екологични функционални решения, а в нито една от представените оферти не са предвидени щадящи за околната среда условия.

За двата плажа ще бъде обявена нова процедура за предоставяне на концесия за услуга.

Поради липса на подадени и регистрирани заявления за участие в конкурса за определяне на концесионер, се прекратява процедурата за плажа „Иканталъка 2”. Задължителните дейности на плажа са обезпечени с договор за отдаване под наем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com