Станишев: ГЕРБ са "масови калинки"

5331
Станишев: ГЕРБ са "масови калинки"
Управляващите уволняват кадърни хора, категоричен е червеният лидер

Следващото правителство ще завари финансово „опоскана" държава. Това заяви в Мездра лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Според него ГЕРБ са „изяли" около 3,5 млрд. лева от това, което тройната коалиция е оставила като фискален резерв и то без да се виждат конкретни ефекти.

Увеличиха за 2 години дълга с 2 млрд. лева, в бюджета за тази година е записано увеличение на дълга до 4 млрд лева още, допълнително. Като прихванем и 2013 до средата, ако са редовни изборите, ще се окаже 10 млрд. лева по-малко като наследство на ГЕРБ, заяви Станишев, цитиран от Дарик.

Единственият изход бил оставка на Цветанов или вот на недоверие!

Лидерът на БСП Сергей Станишев отново се закани на властта и поиска отстраняването на Цветан Цветанов. "Единственият изход е оставката...

Освен това, ГЕРБ ще оставят и институции които са много изпразнени от съдържание, тъй като разграждат държавата със своята политика и поведение всеки ден, обясни още Станишев. „Уволняват кадърни хора, за да сложат свои политически назначенци - „масови калинки", администрацията е сплашена и не смее да взема решение, и да работи ефективно".

Лидерът на БСП даде пример с Фонд „Земеделие" и Агенция „Пътна инфраструктура", където за времето на управление на ГЕРБ са сменени по 4 директори. „Кой успява изобщо да задвижи нещо и какво говори това за кадровата им политика?, попита риторично Станишев. По думите му сегашните управляващи ще оставят държава, в която пазарната икономика и принципите на конкурентоспособност са абсолютно загърбени, защото във всеки един сектор те работят за няколко монополисти и за няколко приближени фирми. Държава, в която хората са абсолютно обеднели - на ръба на мизерията! И хората ще очакват от следващото правителство всичко това което е разградено и разсипано за управлението на ГЕРБ - изведнъж да се преобърне. Няма да е лесно! Никак, категоричен бе той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com