Станишев: Надявам се Плевнелиев действително да бъде надпартиен

3328
Станишев: Надявам се Плевнелиев действително да бъде надпартиен
Немалко българи все още смятат, че е добре цялата власт да бъде в едни ръце, отчете лидерът на БСП

Лидерът на БСП Сергей СТанишев заяви, че се надява президентът Росе Плевнелиев да бъде действително надпартиен.

"Дано има и силата, и куража, и волята да го реализира. Немалко българи все още смятат, че е добре цялата власт да бъде в едни ръце. Има една носталгия по времената преди 1989 г., по Тодор Живков като стил на управление и това се харесва от Бойко Борисов. Той се държи по този начин и командва цялата държава. Немалко хора смятат, че това е пътят да излезем от кризата. Мъдри и опитни като демокрации народи са го измислили, че за да няма грешки е необходимо да има баланс между властите, да има взаимен контрол и независимост на отделните власти. Не може една сфера да се превърне в прекалено голяма", каза в предаването „Нека говорят” по бТВ Станишев. 

Кристалина и Хан при Плевнелиев: Вие сте сигнал за европейската принадлежност на България!

Еврокомисарят Кристалина Георгиева поздрави новият президент Росен Плевнелиев за встъпването му в длъжност. "Искам публично, от сърце,...

„Когато има събираемост – имаш две алтернативи – да харчиш или да заделяш. Ние намерихме баланса и всяка година заделяхме. Писна ми от манипулации, нека говорим с факти, а не като Бойко Борисов. Консолидираният държавен дълг в 2005 – 31% от БВП, юли 2009 – 14% от БВП. С 2 млрд. лв. е нараснал този дълг от това правителство”, заяви Станишев.

„Има непредвидимост на държавата. Държавата се превърна в най-непредвидимия фактор в страната. Постоянно се променят правилата на играта. Във всеки един сектор има очевидна тенденция да се обслужват интереси на няколко големи играчи. Последният случай с Витоша ски и промените в Закона за горите”, каза Сергей Станишев. Относно ордена „Стара планина” Сергей Станишев каза, че Ангел Марин категорично го е заслужавал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com