Станишев: Ще доведем кампанията срещу младежката безработица до успех

5940
Станишев: Ще доведем кампанията срещу младежката безработица до успех

Ние започнахме европейската кампания срещу младежката безработица и за въвеждане на европейско и национално ниво на младежка гаранция, тоест възможност за всеки млад човек след завършване на образованието си да получи шанс за работа или шанс за преквалификация.""

Така отговори на първия си брифинг след избирането си за президент на ПЕС Сергей Станишев на въпроса на специалния пратеник на БГНЕС в Брюксел Диана Тушева.

Въпросът "Какъв ще бъде вашият критерии за резултат от кампанията срещу младежката безработица", отправен към президента на ПЕС, бе провокиран от изказване на Мартин Шулц, който в словото си пред делегатите заяви, че е разговарял с млада жена, която му отправила упрек, че европейските лидери са дали 750 млрд. на банките, а на младежите не е ясно какво.

Станишев бе преизбран начело на ПЕС

С 91,3% подкрепа Конгресът на ПЕС избра за свой президент Сергей Станишев. „Този избор е огромна чест за мен, за моята партия. ...

През април тази година започнахме кампанията и оттогава досега постигнахме следното – на последния европейски съвет нашата идея е описана с решенията, продължи Станишев. В няколко държави на ЕС, в които социалистите участват в управлението или са управляващи и започват такива програми. Във Франция, например, тя е за нови 100 хиляди работни места за млади хора с ниска квалификация, същото се прави в Белгия, въвежда се и в Люксембург до края на годината"", изброй Станишев.

С 91.3% от присъстващите делегати на Конгреса на ПЕС в белгийската столица лидерът на БСП Сергей Станишев бе избран и за лидер на европейските социалисти.

При откриването на Конгреса Сергей Станишев заяви: Видях как нараства нашата увереност и сме готови рамо до рамо да водим промените в Европа и света, посочи той в словото си. Преди години говорих за необходимостта от конкретни предложения за излизане от кризата и предприемането на отворен подход към всеки, който иска да получи нашата подкрепа. Успяхме да променим европейските приоритети, правихме и дебат за създаване на заетост, направихме много и това е политическа и морална победа. "

Говорих преди време за това, че трябва да защитим демокрацията, защото тя трябва да се пази и защитава ежедневно - и в старите, и в новите страни-членки на ЕС. Когато казваме каква е нашата алтернатива ние казваме, че работим усърдно върху политическите инструменти за постигане на растеж и заетост. Опитваме се да стабилизираме Европа, да се справим с дълговата криза. Трябва да използваме ЕИБ да се подсили, а многогодишната финансова рамка да се използва за растеж и социална подкрепа, посочи той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...