Стефан Ташев: В БНР няма контрол, а някои хора са приватизирали ефира (ВИДЕО)

2751
Стефан Ташев: В БНР няма контрол, а някои хора са приватизирали ефира (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и Невидимо

В първото за годината предаване "Видимо и невидимо: Абордаж" кап. I ранг о.з. Васил Данов ни среща със Стефан Ташев. Той е завършил "Българска филология" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работил е във в. "Демокрация, "Стандарт", "24 часа" и "Преса", сайта „Фрогнюз“, член на УС на БНР от 2019 до 2022 г. Основател и собственик на сайта Breaking.bg.

Според журналиста най-важните международни събития за 2023 г. са войната в Украйна, която продължава и взима хиляди жертви и опита на русия да превърне войната в световна. „Нападението на „Хамас“ над Израел, активизиране на т.нар. хути и всички подкрепящи пропалестинските терористични организации, т.е. да се открие някакъв нов фронт, който да отвлече вниманието на Запада, на САЩ, на Европейския съюз от войната в Украйна, да отслабне подкрепата за Украйна, финансова и най-вече с оръжие и с техника.“ Още: Красимир Симеонов: МОЧА е една материализирана лъжа (ВИДЕО)

Най-важното събитие за 2023 г. в България е т.нар. некоалиция и е по-добро пред алтернативата от продължаващо еднолично и безконтролно управление на президента Румен Радев. „Защото знаем, че преди промените в Конституцията, които влязоха в сила, президентът управлява няколко години със служебни правителства от хора, за които никой не е гласувал, никой не ги е избирал и най-важното - тези хора взимаха решения без никакъв контрол, защото Народно събрание нямаше, което да контролира. Все пак България е парламентарна република, не президентска.“ Според Ташев това проатлантическо правителство е стъпка напред с оглед на тежката международна обстановка, на войната в Украйна, на това че държавата беше без бюджет, общините нямаха пари и ред други неща. „Сега поне с решенията на парламента, визирам техниката за Украйна, другата помощ, която оказваме и най-вече атаката срещу и свиването на монопола на Лукойл в България - това е много важно за България, защото се получава следния абсурд - България има дерогация за руския петрол, а цените на бензина са два пъти по-скъпи от Румъния, където примерно няма дерогация или пък от Германия, където също няма дерогация.“

„Бих препоръчал на правителството да го публикува, защото има много спекулации, с т.нар. мигранти. Имаше твърдение, че 6 000 мигранти трябва да приемем и т.н. Хората лесно се манипулират от това нещо и се плашат. Аз не виждам да има нещо секретно в това нещо. Трябва да се знае какви ангажименти сме поели ние и какви ангажименти е поела Австрия.“, казва Ташев за споразумението за влизане на България в Шенген по въздух и море. Още: Бойко Станкушев: "Другата гледна точка" е срещу българския национален интерес (ВИДЕО)

„Според мен с това решение в последния момент, в петък вечер, на Програмния съвет да свали интервюто беше направена огромна реклама на волгин, на Русия, на посланичката. Бяха ѝ развързани ръцете да говори, че в България има цензура, че се месят фашисти, които свалят „демократичните“ интервюта.“, казва бившият член на Управителния съвет на БНР за неизлъченото интервю на волгин с митрофанова.

Целият разговор на Васил Данов със Стефан Ташев ще намерите във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 15 май 2024 година

МВР с важни новини за издаването и замяната на шофьорските книжки

Прогноза за времето - 16 май 2024 г. (четвъртък)

Kaufland празнува 2 години Kaufland Card с вълнуващи подаръци и изненади за своите клиенти

Владимир Будинов: След Червената армия – комунизация и съветизация (ВИДЕО)

България с първа реакция след нападението над Фицо

Централни хали отваря врати с ново градско пространство за култура, изкуства и наука

Времето утре - 16 май 2024 г.

Назначиха шестима заместници на и. ф. шефката на СРП

Сарафов пита ВАС може ли да се глобява работодател за неплатени заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com