Строителни босове от миналото и настоящето с оферти за пътя към Триград

8909
Строителни босове от миналото и настоящето с оферти за пътя към Триград
Снимка: Анита Чолакова

Двама известни за Смолянска област строители – един с биография от миналото, друг – от настоящето, се състезават за спешен ремонт на пътя към Триград.

Георги Николаев Писков, чийто баща е сред най-известните в строителния бранш на региона от първите 15-тина години след демократичните промени, ще се състезава с Юлиян Инджов – ненадминат от Смолянско в тази сфера през последните 15 г.   

Срещу неосигурени 1,5 млн. лв. търсят спешно фирма за пътя до Триград

Община Девин стартира процедура по възлагане на спешен ремонт на пътя между Тешел и Триград. Прогнозната стойност на обекта е 1,5 ...

Днес община Девин отвори офертите за неотложни ремонтно-възстановителни и укрепителни работи по пътя Тешел - Триград, разделен на три обособени позиции. Фирмата на Писков – „Барин Алп“ ЕООД, е подала оферти за две от тях. Едноличното дружество на Инджов – „ИСА 2000“ – за трите.

Бърза сметка показва, че Писков е предложил с около 20% по-евтини цени за обектите. Това обаче не означава автоматично, че той ще спечели поръчката.

Причина за това е, че водещ критерий в оценката ще е организацията за изпълнение на поръчката – 60%. Цената пък е с тежест 40%.

Трите позиции, които ще се изпълняват на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) са съответно за двата поразени най-сериозно участъка от пътя плюс укрепване на стена до тунела при пещерата „Дяволско гърло“.

Първият компрометиран участък, чиято дължина е 120 метра, беше с пределна стойност 605 511 лв. без ДДС. Офертата на Писков за него е 388 800 лева, а на Инджов – 504 119 лв.   

Възстановиха Дяволското гърло след бедствието, но пътят до Триград още е непроходим

Възстановена е вече напълно пещерата Дяволското гърло край девинското село Триград след бедствието от началото на декември месец, съобщ...

Вторият, чийто асфалт буквално виси във въздуха, бе изчислен на 874 280 лв. Разделен е на два подобекта: за изграждане на анкерирана подпорна стоманобетонова стена с дължина 30 метра и бетонов банкет с дължина 10 метра; стабилизиране на откоси с високоякостни мрежи и IBO анкери.

„Барин Алп“ за тях е оферирал цена от 598 000 лева, а „ИСА 2000“ – 728 065 лв.

Оферта за третият участък – до пещерата, чиято прогнозна стойност беше 25 479 лв., е подал само Инджов. Предложението му е за 21 200 лева.

Припомняме, че за първата и втората позиция до този момент не е осигурено финансиране и те се възлагат при това условие. В документацията се уточнява, че при откриването им липсва осигурено финансиране за възлагане на изпълнение на проектиране, на СМР и авторския надзор, във връзка с което предвижда клауза за отложено изпълнение на договора по тази обособена позиция.  

Жителите на Триград искат цялостен ремонт на пътя, водещ до 4 села

Цялостен ремонт на пътя от разклона на Тешел до селата Триград и Кестен (22 км) искат местните жители. Вчера в Министерството на регион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com