X
 
 

Съдът остави в ареста 15 чужденци за бунта в Харманли

775 1
Съдът остави в ареста 15 чужденци за бунта в Харманли
Снимка: БГНЕС
Състав на Районния съд в Харманли определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и спрямо последните петима пълнолетни, които са участвали в бунта в регистрационно - приемателния център за мигранти в Харманли миналия четвъртък. Мярката е наложена на Фазел Ахмадзай, Фахимхан Сафи, Муджип Хахман, Хабиболрахман Мангал и Шерага Гуламсахи Хасан.

Делото бе гледано от втори за деня съдийски състав със съдия Ива Гогова, след като първият състав със съдия Минка Китова постанови арест за 10 души в две поредни дела по-рано днес.

Синдикати поискаха признание, а не наказание за работата на полицаите в Харманли

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) поиска "признание или поне публична благодарност" за действията на полицаите по вр...

Мигрантите са обвинени в хулиганство, отличаващо се с особени цинизъм и дързост. Законът предвижда лишаване на свобода до 5 години, ако те бъдат признати за виновни по това обвинение.

Районната прокуратура в Харманли подготвя спрямо тях обаче и обвинения за унищожаване на държавно имущество и за телесни повреди. Те ще бъдат готови след изготвянето на съдебни експертизи.

Последни в залата на съда за налагане на мерки за неотклонения влязоха и тримата непълнолетни афганистанци, които също са обвинени в хулиганство от прокуратурата. След като съдът им наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", те ще бъдат настанени в отделно помещение за лишаване от свобода, а с тях ще работи инспектор от Детска педагогическа стая, обясни държавният обвинител Маргарит Стоилов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Македонецъ 1 Македонецъ преди 3 години Профил на трол?
    Явно, че трябваше да прибегнат до бежанския сценарий, заради задаващите се избори – да втвърдим масите, които мразят да мислят и не помнят и подобни сценарии с циганското население . пак преди избори.А дали не е идея за президентска власт, нали и генерал ни сложиха , да разбира от бунтове и разправата с тях.Питам се и още, ако българите се разбунтуват – това ли ги очаква – да бият де кого сварят, виж още ›› защото не е съгласен да го управляват шайка мафиоти.Пък Цацата с размерите на кит,ще арестува всеки, дръзнал да протестира срещу началниците му.