Съдът остави в ареста шведа, ритнал камериерка в Слънчев бряг

3167
Съдът остави в ареста шведа, ритнал камериерка в Слънчев бряг

Окръжен съд-Бургас потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена от Районен съд - Несебър спрямо шведския гражданин Ралф Сундберг, който изрита камериерка в хотел в Слънчев бряг. Решението на съда е окончателно. Очаква се делото по случая да бъде насрочено до края месеца.

Шведският гражданин Ралф Сундберг обжалва наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сундберг е туристът, който ритна в лицето камериерка в хотел в Слънчев бряг. Шведът е обвиняем за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, предл. първо, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, за това, че на 3 юни по хулигански подбуди чрез нанасяне на удар с крак в областта на главата, причинил лека телесна повреда на лицето Д.П., изразяваща се в мозъчно сътресение и оток, довели до временно разстройство на здравето – неопасно за живота.

Няма да избягам и ще изчакам делото. Това заяви пред състава на Окръжния съд Сундберг, предаде Фокус.

Рагин: Приятели от Черноморието ме помолиха да бъде "по-тихо" за шведските туристи

Случаят с ритната камериерка няма нищо общо с това, че казах „по-полека” по отношение на шведските туристи. Подадох си оста...

Сундберг се извини за постъпката си и допълни, че не помни нищо от случилото се и се чувства много засрамен. „Брат ми е тук. Може да ми помогне с пари. Аз не съм престъпник. Аз не съм зъл човек. Аз съм добър човек“, подчерта той пред окръжния съдия Събчо Събев.

Сундберг обясни, че общата сума, с която разполагат той и брат му, е в размер на 30 000 лева.

По време на съдебното заседание днес държавното обвинение, в лицето на прокурор Красимира Кателиева, не входира други доказателства. Тя поиска от съда да потвърди наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд-Несебър. Според Кателиева жалбата на обвиняемия е неоснователна, като има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Тя обясни, че тежестта на санкцията за този вид престъпление не позволява да се наложи забрана за напускане на страната. Обвиняемият е чужд гражданин и може да напусне България, което е равносилно на укриване и би попречило на разследването. Няма гаранция, че ако се измени мярката, обвиняемият няма да употреби отново алкохол и няма да извърши друго престъпление. Според държавното обвинение лицето е с висока степен на обществена опасност.

Защитата също не представи други доказателства по делото. Според защитата наложената мярка за неотклонение не е законосъобразна и нецелесъобразна. Служебният адвокат изтъкна факта, че клиентът й е с чисто съдебно минало, като са приложени доказателства за това. Според нея действително извършеното деяние е укоримо, но Ралф се разкайва. Той е обяснил на полицейските служители подробно какво се е случило и не е попречил на разследването. Тя изтъкна факта, че клиентът й е бил задържан за 24 часа, след което е бил пуснат на свобода. При повторното му повикване в полицията той се е явил. На 10 юни е имал самолетен билет, с който да се прибере в родината му, но той се е съгласил да остане за делото и да понесе наказанието, което заслужава. Съгласил се е също да се извини на жената. Адвокатът подчерта, че шведският гражданин има здравословен проблем - остър псориазис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com