Съюзът на издателите: Недопустимо е властта да отговаря на въпрос със заплаха

3572
Съюзът на издателите: Недопустимо е властта да отговаря на въпрос със заплаха
Снимка: БГНЕС, колаж: Actualno

Съюзът на издателите в България протестира остро срещу поведението на народния представител от ГЕРБ Антон Тодоров, който заплаши в ефир водещия на Нова телевизия Виктор Николаев, се казва в позиция на организацията на нейния сайт.

"Ние вярваме, че работата на журналистите е да задават въпроси и да настояват за отговори, когато политиците не ги дават. Недопустимо е представител на властта да отговаря на въпрос със заплаха. Подобна агресия е удар срещу всички медии, които поставят на първо място обществения интерес", се посочва в позицията.

Журналистите от Нова телевизия с реакция срещу Тодоров и Симеонов

След днешната открита заплаха от страна на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия, журналистите...

С нея съюзът на издателите в България изразява своята солидарност с Виктор Николаев и с всички български журналисти, които не спират да задават въпроси. "Ролята на медиите е да информират своите читатели и зрители и да притискат всички политици да бъдат прозрачни, отчетни и да отговарят за действията си", се казва още в текста.

Посочва се също, че не е приемливо народен представител от управляваща партия да се държи по този начин и това да остава без последици. "Подобно поведение уронва престижа на институцията Народно събрание. Очакваме нито един представител на политическите сили да не си позволява повече да заплашва журналисти заради това, че си вършат работата", завършва позицията на съюза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com