Театър с чучела на Фандъкова и Тошев забавлява протестиращи

6479
Театър с чучела на Фандъкова и Тошев забавлява протестиращи

Протестиращите против новите правила за паркиране в столицата намериха нестандартен начин да изразят критиките си - куклен театър с чучела с лицата на кмета на София Йорданка Фандъкова и общинския съветник и председател на комисията по транспорта Радослав Тошев, предаде БГНЕС.

На стъпалата пред сградата на Столична община на "Московска" 33 пред активистите се разигра сцената на дълго желаната от тях среща с общинските управници. Фандъкова и Тошев не се явиха в плът и кръв, затова и бяха заменени от облечени с блузи метли с картонени изрезки на лицата им. Така протестиращите успяха да зададат въпросите си към двамата, макар и индиректно. Аматьорското представление беше в духа на сатирата и предизвика горчив смях в много от протестиращите.

След отлагането на Административен съд - София граждани отново излязоха на протест против новите правила за паркирането в центъра на София. Шествието, организирано от Фейсбук групата "Не на данък паркинг" и движение ДНЕС, тръгна по обичайния си маршрут - по улица "Раковска" до сградата на Столична община.

Този път обаче активистите не носеха транспаранти, а сини и зелени балони, върху които бяха завързани фотокопия на банкноти от 20 лв. След като пристигнаха пред "Московска" 33 протестиращите пуснаха балоните в знак на това че парите им отиват на вятъра. Шествието на събралите се около 100 души не премина и без традиционното скандиране "Не на рекета".

След 10 години грабеж ние питаме къде са паркингите, къде в центъра има построен дори един паркинг от общината, каза на мегафон Гергана Владкова от групата "Не на данък паркинг". "Вместо това върху гражданите за втори път се прави опит да се стовари едно абсурдно безумие – да плащат, за да паркират пред домовете си".

Защо не се предприемат реални мерки за решаването на проблемите с паркирането в София? Вместо това получаваме нови, по-високи цени за паркиране, а какво се случва със събраните пари никой не знае", заяви тя.

Думите на Владкова бяха последвани от мощни скандирания "Мафия!". След това и балоните бяха пуснати във въздуха, последвани от възгласа "Синя, зелена, всичко е в схема". Организаторите обявиха също, че протестите им ще продължат всяка седмица в сряда от 18.30.

Редактор: Десислава Симова

Отново протест срещу паркирането в София

Гражданско протестно шествие със сини и зелени балони ще се проведе на 10 октомври от 18.30 часа от пл. "Славейков" до Столична общин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com