Терзиева: До лятото на 2015 г. трябва да бъдат завършени още 37 км от магистрала "Струма"

28824
Терзиева: До лятото на 2015 г. трябва да бъдат завършени още 37 км от магистрала "Струма"

До лятото на 2015 година трябва да бъдат завършени още 37 км от магистрала “Струма” – магистралата, която поема над 80% от автомобилния трафик в посока Гърция. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на тържествената първа копка на лот 2 на автомагистрала “Струма”, предаде “Фокус”.

„Същото лято на 2015-а ще може да започне изграждането на участък от 65 км на автомагистрала “Струма” Кюстендил – Сандански”, посочи тя.

Започва строителството на участъка Дупница – Благоевград от магистрала "Струма"

Строителството на лот 2 от автомагистрала „Струма“, участък Дупница - Благоевград от км 322+000 до км 359+483.52, започва д...

Спорел Терзиева, до края на програмния период 2007 - 2013 г. ще бъдат завършени общо 260 км автомагистрални участъци, съфинансирани със средства от Кохезния фонд на ЕС.

„115 км вече са завършени; общо 144 км са в процес на изграждане. Ежедневно доказваме, че можем да подготвяме и управляваме големи европейски пътни проекти”, каза още Десислава Тезиева.

Тя посочи, че българските строители са натрупали достатъчно и доста голям опит в изграждането на големи инфраструктурни обекти. Пред изпълнителя стоят две трудни години – да успее качествено и в срок да завърши 37 км от магистрала “Струма”, включваща два тунела, мостове и 4 пътни възела.

Към 2030 г. България трябва да е изградила всички елементи от трансевропейска транспортна мрежа, които се намират на нейната територия. Това каза заместник-министърът на транспорта Петър Киров, на тържествената първа копка на лот 2 на автомагистрала “Струма”. Събрали сме се, за да продължим работата по изграждането на трансевропейския коридор №4. Към 2030 г. България трябва да е изградила всички елементи от основната трансевропейска транспортна мрежа, които се намират на нейна територия, за всички видове транспорт. Киров посочи, че основен инструмент за публично финансиране за постигане на тази цел са средствата, които постъпват в България, по линия на европейската солидарност чрез Кохезионния фонд и фонда за регионално развитие. По думите му, през този програмен период 2007 - 2013 има предвидени достатъчно средства за развитието на пътната и железопътната инфраструктура. Оперативна програма “Транспорт” вече има 49% разплатени средства към бенефициентите, които са влезли в икономиката на страната ни, подчерта той.

Започва строителството на лот 2 на магистрала "Струма"

Строителството на лот 2 от автомагистрала „Струма“, участък Дупница - Благоевград от км 322+000 до км 359+483.52, започва у...

“Надявам се, че ще продължим по същия начин изпълняването на проектите качествено и в срок и пожелавам на Агенция “Пътна инфраструктура” все така да е добър бенефициент, с когото да успяваме да работим и да постигаме цели, които сме си поставили”, каза ще Петър Киров.

Той се надява, следващите зими да са достатъчно меки, за да могат да приключат строителните дейности по магистралата в срок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com