Топлофикации се обявиха срещу високата цена на парното

9533
 Топлофикации се обявиха срещу високата цена на парното
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Представители на топлофикациите в страната се срещнаха с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в опит да убедят комисарите увеличението на парното от 1 юли да е до 5%.

Предложеното увеличение в различните градове между 11 и 19 на сто ще откаже 15 на сто от абонатите да ползват услугата, смятат директорите на топлофикационните дружества, предаде БГНЕС.

Топлофикациите предлагат услугата "Tоплоснабдяване" и произвеждат ток с остатъчната енергия, която не се използва от абонатите. Управителите на топлофикационните предприятия настояват пред енергийния регулатор, че по-благоприятен ефект за дейността им ще има, ако НЕК заплаща повече за произведения ток, а цената на парното не се увеличава драстично.

"Ние вече казахме, че се опасяваме от отлив на клиенти, защото нашата услуга е свързана с цената и това е проверено във времето", заяви Илия Николов от Асоциация на топлофикационните дружества.

От Асоциацията на топлофикациите в страната ще настояват за увеличение до пет на сто при цената на парното. Според експертите това е приемливо за клиентите, но последната дума ще има ДКЕВР.

Кметът на Русе възропта срещу поскъпването на топлоенергията

По повод на появилата се в публичното пространство информация за проект в сектора "Топлоенергетика" на ДКЕВР, предвиждащ драстично увел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com