Трагедия: Родители твърдят, че детето им е починало след лекарска грешка

8903
Трагедия: Родители твърдят, че детето им е починало след лекарска грешка
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Трагичен случай в Пловдив - 18-годишно момче почина, а родителите сигнализират за допусната лекарска грешка. Синът на адвокат Йордан Давчев - Теодор, бил приет в неврохирургията на университетската болница Свети Георги в Пловдив след като ударил главата си. Момчето е оставено в болницата за наблюдение, тъй като повръщало след удара. Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болницата, борейки се за живота си, сам в болничната стая, предава БТВ.

„Когато отидохме с моята съпруга да видим детето в 5:30 ч., защото то в три и половина ни се обади да пита къде съм и кога ще дойдем, го заварихме пред агония. Жена ми каза: „Не мога да събудя детето, тичай, викай лекар“. Аз отивам при сестрите, заварвам ги в дежурната стая - целия сестрински състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато казвам: „Викайте лекар, детето не може да се събуди, една от сестрите казва: „Спокойно, не викайте, ние му дадохме силно обезболяващо и затова не може да го събудите“, разказва Йордан Давчев, баща на починалия Теодор.

Официално: Грешка с интубация е отнела живота на родилка и второто ѝ бебе

Лекарска грешка – това е причината 31-годишна жена да почине при раждането на второто си дете в МБАЛ Благоевград. Детето също поч...

Започват животоспясяващи действия, но момчето издъхва пред очите на родителите си. „По някое време е тръгнал да повръща, тъй като са му дали приспивателно след консултация с лекари разбрахме, че то това приспивателно силно обезврежда дихателната система и гълтачната, той не е могъл—мускулатурата като цяло - не е могъл да повърне и се е аспирирал течността обратно в дробовете, де факто той се е задушил“, казва бащата. Майката на момчето предлагала да остане с него в болница да го наблюдава, но я уверили, че няма нужда.

От лечебното заведение заявяват за БТВ, че е назначена щателна проверка за настъпилата смърт. При разрешение от Окръжна прокуратура и близките на починалия пациент ще има готовност да предостави пълните резултати от проверката "Ръководството на лечебното заведение изказва съболезнованията си на семейството и близките и ще направи всичко възможно за изясняване на случая!", се казва в съобщението. „Знам, че няма да ми се върне детето, но искам да кажа на цялото общество, че наред със специалистите, които много уважавам, в здравната система има чудовища, от които тя трябва да се изчисти“, казва бащата на починалото момче. Прокуратурата разследва трагичния случай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...