Тютюнопроизводителите с ултиматум за изкупуването на тютюна

2524
Тютюнопроизводителите с ултиматум за изкупуването на тютюна
Снимка: БГНЕС

Няма да има протести в следващите седем дни, обявиха тютюнопроизводители след срещата си в петък със земеделския министър Десислава Танева.

„Министърът ни увери, че ще разговаря с представителите на фирмите, които изкупуват тютюна в страната. Дадохме срок от 1 седмица да започне прибирането и на тези количества, които не са договорирани. Ако това не се случи, сме готови за протести", каза председателят на Сдружение „Басма" Иван Сабахлъков от град Хаджидимово.

ДПС иска разглеждането на второ четене на Закона за тютюна да бъде отложено

Депутатите от ДПС ще настояват да бъде отложено разглеждането на второ четене на закона за тютюна, стана ясно след приключилата среща в...

Само в Неврокопския край за 40% от произведената продукция няма подписани договори с фирмите, става въпрос за близо 2000 тона „зелено злато", разкри кметът на община Сатовча Арбен Мименов, който е председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн, предаде Стандарт нюз.

Министър Танева е поела ангажимент да съдейства за изкупуването на цялата реколта от миналата година.

Друг важен въпрос е приемането на промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия, които да гарантират правата на тютюнджиите.

„Добрата новина е, че с тях държавата ще регламентира целия процес, а няма да стои безучастно отстрани. Ще се въведат регистри. Ще има ясни правила. Ще се знае кога е началото и краят на изкупната кампания, минимална изкупна цена, срокът на плащане", уточни Мименов.

Тютюнопроизводителите са в готовност за протестни действия

Тютюнопроизводителите са силно обезпокоени и може да излязат на протест, заяви пред журналисти заместник-председателят на парламента и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com