В Бургас започва подаване на предложения за съфинансиране на културни проекти

7807
В Бургас започва подаване на предложения за съфинансиране на културни проекти

В Община Бургас започва подаването на проектни предложения за съфинансиране на културни проекти, съобщи Агенция Фокус.

От първи март всички културни организации и артисти на свободна практика от Бургас могат да подадат своите проектни предложения за разглеждане и финансиране. Финансовите средства ще се предоставят след конкурс, проведен по реда и при условията на Правилника за съфинансиране на културни проекти. Критериите, по които ще се оценяват предложенията, са - постижимост на поставените цели, план за реализация на проекта, оригинална творческа концепция, иновативност, художествена стойност и техническа обезпеченост, включваща човешки ресурс, техника, инфраструктура и др. Те са залегнали в Правилника, специално разработен от културни експерти към Община Бургас и представители на различни неправителствени организации.

Община Бургас подпомага атлет за Европейските летни игри

Община Бургас подпомага финансово атлет за Европейските летни игри на Спешъл Олимпикс, съобщи Агенция Фокус. Ана Праматарова ще предст...

Кратки резюмета на кандидатствалите проекти, предоставени от заявителите, ще се оповестяват в 7-дневен срок от крайната дата за подаване на документи. В съобщението ще се включи и призив към нестопанските организации в областта на изкуството и културата и индивидуалните артисти от град Бургас за предложения на кандидатури за външни експерти към Комисията, оценяваща проектните предложения. Сесиите за приемане на проекти са две.

Първият период за подаване на документи е от 1 до 30 март. Крайният срок за разглеждане на предложенията е 20 април, а срокът за изпълнение - 15 септември. Вторият период е от 1 до 30 юли. Крайният срок за разглеждането им ще бъде на 20 август, а срокът за изпълнение на проектите - 30 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com