В Чепеларе няма сняг, возят туристите в Пампорово

4121
В Чепеларе няма сняг, возят туристите в Пампорово
Снимка: pamporovo.me

Имаме готовност да возим с бусчета до пистите в Пампорово туристите, отседнали в Чепеларе, докато се пусне отново системата за изкуствен сняг на ски център "Мечи чал", съобщи зам.-кметът на Чепеларе и председател на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" Пантелей Мемцов, цитиран от "Труд". Той отчете, че за Hoвa гoдинa Чепеларе e със 100 % заетост на хотелската база.

Родопската курортна община откри зимния сезон с безплатен лифт, но без сняг по пистите си. От общината заявиха, че ще разчитат на дебел естествен сняг и други атракции, тъй като системата за изкуствен сняг бе обявена за незаконна и бе демонтирана.

Ангелкова открива ски сезона в Пампорово

С уникална демонстрация по спасяване хеликоптер ще се включи в откриването на ски сезона в Пампорово тази събота. В акцията ще участва ...

Чепеларе е на 10 км от Пампорово и ще може да компенсира туристите си, като ги извозва до пистите, които са заснежени. "Очaквaмe в нaй-близкo вpeмe дa ycпeeм дa пycнeм системата за изкуствен сняг на ски центъра в Чепеларе", заяви на брифинг кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Лифтът на ски център "Мечи чал" ще работи на цените от предишните зими от 40 лв. еднодневна карта за възрастен и 24 лв. за деца. Цените за нощувка в града варират между 30 и 40 лв. със закуска и различни екстри, а в селата са и по 20 -25 лв. със закуска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com