В Добрич се очаква нова приливна вълна

20697
В Добрич се очаква нова приливна вълна
Снимка: БГНЕС

Поради покачването на водата в коритото на „суха река” по протежението на бул. „Русия” в град Добрич се очаква приливна вълна. Това става ясно от информацията на ОДМВР-Добрич.

От там допълват: "Апелираме към гражданите на, живущи по протежението на бул. „Русия” в град Добрич, да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си. При възможност същите да бъдат напуснати до нормализиране на обстановката".

Има изграден временен кризисен център в зала „Добротица” в град Добрич.

Централният оперативен щаб: Няма опасност от наводнение в българския участък на Дунав

Пожарникари и спасители извършват непрекъснат мониторинг на критичните точки край Видим, Лом и Никопол. Въведени са в действие облас...

Ситуацията се влошава в момента, половината град е без ток. Това каза в ефира на bTV кметът на града Детелина Николова. Тя добави, че вълна с височина близо 2 метра е заляла Добрич през нощта.

Aвтогарата не работи, стана ясно още от думите на градоначалника. Тя добави, че училищата в града ще останат затворени.

Да се вземат спешни мерки за отводняване и разчистване, разпоредиха премиерът Пламен Орешарски и министър Цветлин Йовчев след срещата си с кмета на община град Добрич.

Николова предупреди, че има опасност от ново покачване на водата и е необходимо хората по първите етажи на сградите в района на комплекс Югоизток да бъдат с повишено внимание и да се изтеглят по високите етажи, информира пресцентърът на МС.

Наводнение след наводнение и урокът си стои ненаучен

Като заваля дъжд и така цели три недели. Това изречение, така характерно за приказния фолклор, не ми излиза от главата след всичките ин...

 

 

 

 

Да се вземат спешни мерки за отводняване и разчистване, разпоредиха премиерът Пламен Орешарски и министър Цветлин Йовчев след срещата си с кмета на община град Добрич.

 

Кметът предупреди, че има опасност от ново покачване на водата и е необходимо хората по първите етажи на сградите в района на комплекс Югоизток да бъдат с повишено внимание и да се изтеглят по високите етажи.

 

В момента се обхожда региона, за да се събере актуална информация за нивото на водата. Най-тежък е участъкът около автогарата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com