В събота започва реконструкцията на Лъвов мост

32885
В събота започва реконструкцията на Лъвов мост

Започва реконструкцията на Лъвов мост. Строителството ще започне от събота, като първоначално се предвижда затваряне на бул „Сливница”, между бул. "Христо Ботев" и „Раковска”. Това каза Любомир Христов, заместник-кмет с ресор „Транспорт и транспортни комуникации” към Столична община, във връзка с началото на проект „Лъвов мост” и организацията на движението по време на строителните работи, предаде „Фокус”.

Окончателният вариант на проекта е преработен. Това преработване заключава, че бяха променени част от вариантите на преминаване на пешеходци и велосипедисти, каза още Христов.

София сред най-евтините туристически дестинации в Европа

Американски експерти съставиха списък на най-достъпните туристически градове в Европа. В него попадат 51 европейски града. Той е изго...

„С реализацията, предстои да се освободи старият исторически мост от автомобилно движение, което го амортизира и натоварва. Предстои да бъде обособен само за пешеходци, и ще бъде възстановен старият облик на Лъвов мост, такъв какъвто е обособен в годините”, обясни заместник-кметът на Столична община.

Строителството ще започне от събота, като първоначално се предвижда затваряне на бул. „Сливница”, между улиците „Христо Ботев” и „Раковска”. Почти един километър от водопровода ще бъде подновен, посочи Христов.

По думите му - първоначално са предвиждани три ленти в кръговото кръстовище. Новият проект предвижда 2 ленти в кръговото кръстовище. Доказа се, че наличието на още една лента ще се отрази негативно на трафика и ще се затруднява движението, посочи той.

„Ще бъдат спестени средства от изграждането на трета лента и ще бъдат използвани за ремонт на бул. „Мария Луиза” - ремонт на пътните платна, нови тротоари, ново осветление. В новия програмен период, етап от ремонта ще бъде и площадът на „Света Неделя”. Първата седмица ще има затваряне на едната лента. От 23 февруари ще има изцяло затваряне на участъка.

Столичани от "Илиянци" на протест заради отчуждаването на имотите по Северната тангента

Собственици на земи в столичния кв. „Илиянци” ще протестират утре заради ниските, според тях, цени, на които ще се отчуждав...

Стойността на проекта за изграждане на кръстовището е 22 млн. лева, като във връзка с изграждането на проекта се включва и Изграждането на бул. „Мария Луиза” до Централни хали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество