В Западна България ще е дъждовно и по-хладно

4910
В Западна България ще е дъждовно и по-хладно
Снимка: iStock/Guliver

През деня над Западна и Централна България облачността ще е значителна и на места, главно в югозападната част от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Над Източна България на места сутринта ще има краткотрайна мъгла, но около обяд ще се установи предимно слънчево време, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 14° и 19°.

Слънце и дъжд за почивните дни

На топло време ще се радваме през почивните дни в края на тази седмица и началото на следващата – когато отбелязваме Деня на неза...

Дневните температури ще се понижат още и максималните ще бъдат от 22° в западните райони до 29° на места в Източна България.

Над планините ще има значителна облачност и на много места ще превалява краткотраен дъжд с гръмотевици. Условия за по-значителни валежи има в масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен в ниските части североизточен, а по билата югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра около 11°.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност, на места и краткотрайна мъгла, но около обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат около 25-26°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, съобщава БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com