Васко Кръпката: Орлов мост ще бъде затворен за концерт на човека, който направи чалгата институция!

50672
Васко Кръпката: Орлов мост ще бъде затворен за концерт на човека, който направи чалгата институция!
Снимка: Facebook

"Не мога да повярвам! Орлов мост ще бъде затворен за концерт на човека, който направи чалгата институция!!!"

Това написа Васко Кръпката в своя Facebook профил и допълва:

Бодигард на Слави Трифонов може да бъде обвинен за стрелба срещу Владо Кузов

Утре, 13 октомври, официално ще бъде повдигнато обвинение на бодигард на Слави Трифонов заради стрелба по неуспелия да влезе в официалн...

"Човекът, който се появи с така нареченото си шоу в момент, в който Големият Тодор Колев /мир на душата му/ набра популярност с шоуто си по Национална телевизия, което беше истинско, шарено, интелигентно и джаз-ориентирано и беше отстранено със замах от новоизлюпилата се, новоокопитилата се номенклатурно- олигархична, ченгесарско-мутренска, групировко-силова, прослойка на онези, които осребриха соца и демокрацията със замах на руски богатири и безсилието на местните "структури" на новата власт.....тогава, около средата на 90-те, когато в новите музикални магазини се появяваха касетки и дискове на Клептън, Бийтълс, Стоунс, Пърпъл, Реймбоу, Цепелин, Флойд, Рей Чарлс...и пр. цялостна палитра на световната музика на свободните хора....също така БГ албуми на Янка Рупкина, Валя Балканска, Теодосии, Щурци, ФСБ, Тангра, Георги Минчев, Милена, БТР, Подуене Блус Бенд, Атлас, Медикус, Роберта....и мн. други народни, поп, рок, блус, пънк, метал, джаз и пр... музики и това заприличваше на шоу-бизнес....дойдоха с бухалките и казаха СТОП!!!

Тогава се появи учиндолскиата кратунка на конци .... и то в най-гледаното време на телевизията- неделя 20.30 - това се казва на съвременен език "прайм тайм".... появи се то с неговите ...."питат ли ме дей зората- шат на патката главата".... " ш.ти скъсам г.за".... ..."нема не искам нема недей"... ..."едно Ферари"..., ..."за крадец не ставаш сине ти си будала"... и пр. простотии, дето ме е гнус, че ги пиша....ама то не е виновно цървулчето, дошло в Софето, в суматохата, в мътната вода рибка да лови....виновни са първо злите сили, които тогава го набутаха и щедро спонсорираха и потриваха ръце доволно, че целият ни устрем към свободния дух беше попарен и културният подем на свободни, беззащитни, романтични, безсребърници, опитващи се да измъкнат Българската култура от хватката на половин вековния гнет на конюктурната, одържавена "култура", ръководена и контролирана от всевъзможни казионни съюзи, ентусиастите от 80-те и 90-те, които пишехме музиката си по улиците и тя се раждаше от спонтанното ни чувство, че може да станем свободни, ако повярваме....ей това беше залято с мощна бухалко-силиконова-посттекезесарска суб-халтура с мазни спонсори натъпкани с мръсни пари и пр... виновни са и онези, музиканти, които се продадоха на чалгата с купища оправдания...е и всички , които се тъпчат по тези кючек-вакханалски сборища , хора жадни за зрелищата на безпардонноста, простащината, меркантилната нахална простотия, издигната в култ....Виновни, са всички, които допуснаха това да се случи!!!Всички, които подкрепиха това събитие от Столична Община и от всякъде, сте виновни и аз, сромния черноработник на БГ музика от 80-те и 90-те не съм склонен да простя!!!

На края да кажа нещо хубаво. Орлите на Моста, това любимо за нас място са виждали кво ли не... то не беше посрещане на Хрушчов...Брежнев...Тошан...Чаушеску...Кадафито и той...Тенор-Сакс-Кобурготски....и пр. все изхвърлени от историята кратунки...та и още една ще издържат...издържали са и пак ще издържат!!!

Долу чалгата!!!Да живее Свободния Български дух!!!"

Слави Трифонов регистрира в ЦИК Инициативен комитет за референдума, няма да подкрепя политически никого

Никого няма да подкрепям, подкрепям само суверена. Това каза Слави Трифонов в отговор на въпрос дали приема като подкана към него да по...

                                                            Васко Кръпката

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com