Вече няма да ходим в КАТ при покупка на кола

52091
Вече няма да ходим в КАТ при покупка на кола
Снимка: Getty Images/Guliver

Край на опашките пред КАТ и пренасянето на документи между институциите при покупка на автомобил.

Това стана ясно по време на работна среща в министерския съвет за облекчаване на бюрокрацията.

ГЕРБ премахва знаците, предупреждаващи за камери по пътищата

Регистрацията на чужд автомобил, каран от водач без книжка или употребил алкохол, ще се отнема за срок от 6 месеца до една година. Това...

До две-три седмици трябва да е готов софтуер, който ще позволи покупката на кола да става само с ходене при нотариус, отбелязва bTV.

Когато има административна тежест или хората губят дни да вадят документи, това създава усещане за тревожност, корупция и напрежение в обществото, посочи премиерът Бойко Борисов и допълни, че надали има политик, който да не е поставял решаването на този проблем във фокуса на предизборното си говорене.

Искам да положим цялата си воля това да се случи, каза премиерът и посочи, че не е необходимо тепърва да се правят анализи какви са точно проблемите, защото на всички са известни местата, където се формират опашки и най-голямо напрежение. Премиерът обеща където е нужно, да се вложат средства или да се осигури наличен контрол.

Облекчението ще е по-скоро за купуване на коли, които са вече регистрирани в България. Сега при продажба на кола между двама души, старият и новият удостоверяват смяната на собствеността и после се ходи в КАТ с наръч документи, за да се вземе нов талон. С промените това отпада.

Признание за новите патрулки: Камерите в тях били, за да се контролират полицаите

Няма патрулен автомобил, който да не е оборудван със система за наблюдение, но тя служи за наблюдение на полицаите. Това обяви инспекто...

Предвижда се вече по служебен път документите да отиват в КАТ и другите институции, а шофьорът да взима директно готов талон. Готви се и връзка между всички регистри на отделните институции – промяна, което ще става постепенно.

Заложено е и да се предоставя служебно свидетелство за съдимост, но по-скоро при постъпване на работа в администрацията, а не толкова за частните фирми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...