Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене

29107
Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене

За първи път наградата "Най-добър град за живеене в България" взеха два града - Велико Търново и Бургас. София бе удостоена с две награди – за "Най-добър град за културен живот" и за "Най-добър бизнес град на България", предаде БГНЕС.

За седма поредна година Дарик радио и вестник "24 часа" наградиха победителя в класацията "Най-добър град за живеене 2013", като за първата награда се бориха 27 областни града. Министър-председателят Пламен Орешарски връчи престижната награда за "Най-добър град за живеене в България" на кметовете на градовете Велико Търново и Бургас. Той поздрави всички кметове и граждани на градовете, които участваха в класацията. Премиерът пожела в следващите години този прецедент, при който награда взеха два града, да се утвърди.

За първи път бе връчена награда за бейби бум град – на град Несебър. Кметът Николай Димитров се похвали, че от 2007 година насам в града се изгражда седма детска градина. Освен това от община Несебър отпускат еднократна финансова помощ за всяко новородено, както и средства за ин витро процедури. "Най-добър млад град за 2013" е град Аксаково. Кметът Атанас Стоилов обяви, че този малък град е привлякъл най-много средства на глава от населението. Бе връчена и награда за "Най-добър град извън територията на страната", призът бе отсъден за град Димитровград, Сърбия.

Министърът на културата Петър Стоянович връчи наградата за "Най-добър град за културен живот" на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, която заяви, че Столична община разпределя над 3 млн. лв. годишно за култура и изкуство. Това означава не само повече култура и изкуство, а и повече бизнес, каза тя. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева връчи наградата за най-престижен град, като тази година той бе град Варна. Най-добър бизнес град стана София. Кметът Фандъкова посочи, че въпреки кризата Столична община е успяла да запази бизнес климата, освен това през последната година в столицата са открити две производствени предприятия. С наградата за най-зелен град бе удостоен град Кюстендил, а най-красивият град за 2013 година е Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...