X
 
 

Вижте кои са "Успелите деца на България"

За седма поредна година Димитър Бербатов и едноименната му фондация наградиха най-добрите постижения от Клуб 2014 на „Успелите деца на България”.

Почетната статуетка за лауреат в област Изкуства за категория I-IV клас беше връчена на балерината Дария Йорданова от Варна, за категория V-VIII клас - на поп изпълнителката Мариам Маврова от Велинград и за категория IX-XII клас - на Георги Янков от Варна за поп пеене.

За българката детето е най-ценното в живота й

89% от жените в репродуктивна възраст поставят детето като най-висша ценност в живота им. Същевременно се отчита недобра осведоменост з...

Наградата в област Наука получиха математиците Мария Дренчева от София за категория I-IV клас, Златина Милева от Варна за категория V-VIII клас и Нгуен Чи Зунг от София за категория IX-XII клас.

Победителите в област Спорт са Дея Христова от София за постижения в спортно катерене в категория I-IV клас, Валерия Лозанова от Габрово - за карате киокушин в категория V-VIII клас и Кристиян Станков от Бургас - за карате киокушин в категория IX-XII клас.

Почетната статуетка в категория Български училища в чужбина получи Марко Тодоров от Димитровград (Сърбия).

В категория Благотворителен проект наградата за втора поредна година спечели Давид Мавродиев от София за работата си в подкрепа на децата от аутистичния спектър.

За първи път тази година беше определено отличие и за ръководител, който има най-много деца с постижения или пък дете с особено високо постижение. Отличеният в новата категория за високи педагогически постижения е Свилена Дечева. Тя може да се похвали със седем деца в Клуб 2014, сред които Крисия Тодорова с второто и място в детския вариант на Евровизия.

Протест за правата на децата, искат от Борисов данни за "И аз имам семейство"

Днес, от 14:00 часа, пред Министерския съвет ще бъде проведен протест. С протеста ще бъде връчено писмо до премиера Бойко Борисов и пре...

„Поласкан съм да съм сред толкова много талантливи деца и тази година! В деня на Ботев, когато почитаме миналото и националните герои от историята, ние с вас празнуваме по-доброто бъдеще в лицето на талантите, с които се гордеем днес“ – с това послание Димитър Бербатов приветства децата-финалисти от КЛУБ 2014.

Церемонията по връчване на наградите се състоя в The Residence Exclusive Club в присъствието на децата-финалисти от Клуб 2014, придружени от своите семейства и приятели.

Целта на годишните награди „Успелите деца на България” е да отдаде дължимото на децата, спечелили със своя талант и труд призови отличия на различни конкурси през изтеклата година и да стимулира тяхното развитие. Проектът възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в усърдие, целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Всяка година про-боно за Фондацията работят агенция „Юнайтед Партнърс” и агенция e-marketing. 

Сърбия е лидер по защита на детските права

Директорът на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия, Мари Пиер Поарие, заяви, че Сърбия е лидер в региона по реформи в системата за детскат...

Повече за проекта и номинираните можете да прочетете на уебсайта на инициативата или на Фейсбук страницата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Тъжно, никой да не напише поздравления за тези деца и за Бербатов. Ако беше нещо скандално, щяхте тъпи сънародници фермани да пишете, Не сме нация, не сме човеци, какво направ от нас проклетият комунизъм, всеки да мрази всекки.