Вижте къде може да опитате автентично суши на достъпни цени

5133
Вижте къде може да опитате автентично суши на достъпни цени
Снимка: Kaufland България

Обича ли българинът суши? Краткият отговор е Да. Особено ако съдим, че почти всички ресторанти и барове са възприели сушито като задължително присъствие в менюто си, без значение дали е пицария, грил, нощен клуб или пиано бар. По официални данни потреблението на суши в глобален мащаб за 2021-а година е спаднало с около 3,5%. В България обаче, според собственика на Обенто суши Валери Василев, който от 17 години е в бизнеса, тенденцията е с положителен знак.

Наскоро в хипермаркета на Kaufland в Банишора беше открит обновеният щанд на Обенто суши, в който може да опитате неподправения вкус на Азия и то с безупречно качество на достъпни цени. За Обенто суши това е най-големият им самостоятелен и първи подобен обект, създаден благодарение на развиващата се от Kaufland концепция Shop in Shop. Концепцията отговаря на най-модерните тенденции в ритейла, като включва в себе си наемане на търговски площи от различни по вид и големина бизнеси, които превръщат хипермаркетите на Kaufland България в търговски центрове с многообразие от обекти за пазаруване. Причината за това нестандартно партньорство е споделените ценности на двете компании - отлично качество, никакви компромиси по отношение на свежестта на продуктите, изключително строг контрол върху качеството.

Над 120 прожекции на съвременни български филми на паркинга на Kaufland в „Младост“ 4 до края на лятото

Паркингът на най-новия хипермаркет на Kaufland в столичния район „Младост“ 4 ще се превърне в кино на открито през август и...

При приготвянето на суши от първостепенна важност е използването на свежи продукти. В допълнение към това качеството и автентичността са основни приоритети за Обенто суши, затова и цялата гама продукти, които се използват от професионалистите в суши майсторството, са внесени предимно от Азия - Япония, Китай, Южна Корея, Виетнам, с изключение на сьомгата, която е от Норвегия.

Кое прави сушито в Kaufland обаче наистина автентично?

Това са истинските майстори на суши. Един от тях е роденият във Виетнам, но отраснал в България, Зунг Унг, който се занимава професионално с приготвянето на японския деликатес от 10 години. През последните 3 години той показва майсторството си в Kaufland. Готвенето е едно от любимите му занимания, като се старае да предава тази любов и на новите си колеги, които все още се обучават. Като посредник между азиатската и българската култура, той често приготвя за семейството си азиатска кухня, но признава, че обича и мусаката на съпругата си.

Kaufland България обяви първо издание на Стипендиантска програма за млади специалисти

Участниците ще могат да се запознаят отблизо с работата на 5 ключови отдела в компанията и да работят по реални бизнес казуси. Освен ст...

Каква е тайната рецепта за автентичното суши?

„Ако говорим за класическо суши, тайните са три - свежа риба, пресен ориз и почти никакви подправки и сосове. Ако говорим конкретно за българския вкус - задължително трябва да има крема сирене и да е обилно полято със сосове. Българският потребител обича да яде "сочно суши. Но истинската тайна в рецептата е да го приготвяш с много любов“, споделя Зунг Унг.

Той разяснява и защо винаги сушито се сервира с джинджифил и уасаби. Уасабито действа като антисептик и дезинфектант (все пак рибата е сурова), а джинджифилът се яде между хапките, за да не смесват вкусовете. И ако говорим за култура при консумацията, не забравяйте, че традиционно в Япония сушито се яде с ръце или с клечки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com