"Витоша ски" ще сезира Европейската комисия

4302
"Витоша ски" ще сезира Европейската комисия

"Витоша ски" се закани, че ще сезира Европейската комисия за промени в Закона за горите, които ограничават правото й на строеж на Витоша. В понеделник се очаква от фирмата да дадат пресконференция за бъдещето на ски зона "Алеко", предаде БЛИЦ.
От "Витоша ски" обясняват, че са законен собственик на лифтовете с безсрочно право на строеж. "Новият Закон за горите от юли 2012 ограничи това наше законно право и ние ще сезираме Европейската комисия", се казва в съобщение, цитирано от БНТ.

Преди няколко дни парламентът прие промени в Закона за горите, които позволяват старите лифтове на Витоша и в други природни паркове в страната, вече да могат да се подменят с нови, в сега съществуващите им граници. До новите текстове се стигна след дълъг процес, предшестван от граждански протести и консултации с екоактивисти и представители на "Витоша ски". От фирмата собственик на лифтовете на Витоша се заканиха, че в понеделник ще дадат и отговор на въпроса защо Законът за горите, обнародван през април 2011 г., накара фирмата да замрази лифтовете и ски влековете на Витоша миналата зима.

В същото време на официалния сайт на фирмата, "Витоша ски" обявяват, че летният сезон ще започне на 1 август. Лифтовете „Симеоново-Алеко" и „Драгалевци-Голи връх" ще работят събота, неделя и празничните дни, а поради технически причини лифт „Романски" няма да работи.

Редактор: Сияна Любомирова

"Витоша ски": Очевидно пречим

Скандалите около природен парк Витоша продължават с пълна сила. След като вече месеци граждани се борят за запазването на природата и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com