Волгин отговори: Певицата Пендачанска не различава лъжата от истината

6903
Волгин отговори: Певицата Пендачанска не различава лъжата от истината
Снимка: БГНЕС

Журналистът Петър Волгин, водещ на предаването "Политически НЕкоректно", отговори на известната оперна певица Александрина Пендачанска, която напусна обществения съвет на БНР заради това, че Волгин е разпространил фалшива информация за пленяването на българския кораб край Мариупол.

"Разбирам, че певицата Пендачанска била недоволна от моята работа. Няма нищо странно в това някой да харесва или не друг човек, да има положително или отрицателно мнение за него. Проблемът идва тогава, когато нехаресващият си служи с лъжи и манипулация. Когато няма никаква представа от работата на хората, които критикува. Певицата Пендачанска не разбира от медии. А явно няма никакво желание да се учи. И наистина се чудя как се е озовала в Обществения съвет на БНР. С какво е допринесла за просперитета на националното радио? В писанията, обясняващи оставката ѝ от този съвет, има много твърдения по мой адрес, но няма нито една истина", заявява Волгин.

Волгин заявява още: "Певицата Пендачанска е от хората, които говорят единствено неща, удобни за ушите на властта. На всяка власт. Българска и чужда. Пендачанска е от хората, които искат да забранят всяко различно мнение. Надявам се да не им позволим да направят това".

 

Да бъде ли дисциплинарно наказан водещият на предаването "Политически НЕкоректно" Петър Волгин.Тази тема обсъждат в Българското национално радио (БНР), стана ясно от коментар на генералния директор Милен Митев пред Клуб Z.

Поводът за поредното недоволство срещу Волгин стана интервюто му с лидера на считаната за русофилска партия "Възраждане" Костадин Костадинов. В началото на разговора водещият заяви, че иска да започне с "тази информация, която я има вече из всички български интернет сайтове", като посочи, че това е "единствено информация от руска страна, от руските агенции", а именно - "че бойците от батальона "Азов" в обсадения Мариупол са задържали два кораба, единият е корабът "Царевна", където се намират българските моряци".

Подробности по темата: Украински националисти са превзели български кораб в Мариупол, МВнР отрече

После думата бе дадена на Костадинов, който първо заяви, че силно се надявал информацията да не е вярна, а после разказа как се е чул вече с министър-председателя, който го уверил, че е невярна - разговарял с капитана на кораба. С това обаче темата не бе затворена, напротив - лидерът на "Възраждане" разви теза - ако обаче е вярна.

Информацията, че корабът "Царевна", на борда на който има 17 български моряци, е пленен от украински националисти от "Азов", е фалшива новина - обявиха в последствие от Министерство на външните работи. Отделно оттогава имаше още новини, включително включване в ефир на капитана на кораба, който подчерта, че няма чужди хора на борда на плавателния съд, камо ли украински националисти.

Заради предаването обаче в същия ден известната оперна певица Александрина Пендачанска обяви, че напуска Обществения съвет на радиото. И се мотивира ето така:

Заради Петър Волгин: Член на Обществения съвет на БНР подава оставка

Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР, съобщи радиото. Тя публикува в социалните мрежи копие от...

"Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио".

На въпрос може ли да се стигне до освобождаването на Петър Волгин от радиото, Митев посочи: "Искрено се надявам да не отиваме в такива крайности. Това е един от големите проблеми в момента в българското общество - че всичко се разделя на крайности. Някак няма нормален диалог между хората, които имат различни мнения, различни гледни точки. И колкото повече изостряме този спор, колкото повече изпадаме в крайности, толкова повече ще задълбочим проблема, а няма да го решим".

Генералният директор на БНР посочи, че темата ще бъде обсъдена от ръководството на радиото, като не иска да предпоставя ще има ли решение и ако да - какво може да е то. "Когато вземем решение, ще го приведем в действие и ще стане ясно. Засега обмисляме различни възможности за реакция", заяви той.

С позиция към този момент не е излязъл и Съветът за електронни медии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com