Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Времето утре - 6 септември 2023 г.

05 септември 2023, 16:16 часа • 6367 прочитания

След кошмарните новини за бедствието по Черноморието, синоптиците обещават затихване на валежите, но вълнението на морето остава силно. Вижте прогнозата за времето за сряда - 6 септември 2023 г. 

Облачността ще намалее

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно време. По-значителна ще остане над Югозападна България и до полунощ на места там все още ще има краткотрайни валежи от дъжд. Североизточният вятър ще отслабне, ще е предимно умерен. Утре в Северна България ще преобладава слънчево време, а над Южна облачността ще е променлива, често значителна и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Още: Колко още ще вали по Черноморието и ще навлезе ли торнадото навътре? Прогнозата на Петър Янков (ВИДЕО)

Над планините ще вали дъжд

Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Очаква ни топъл септември: Прогнозата на Петър Янков

Силно вълнение по Черноморието

Над Черноморието облачността ще е променлива, по южното крайбрежие по-често значителна и главно там ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Още: Седмична прогноза за времето за 4-10 септември 2023 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес