Всеки втори брак в България завършва с развод

11668
Всеки втори брак в България завършва с развод
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има статистика, според която всеки втори брак в България завършва с развод. Това каза учредителят и председател на Управителния съвет на Фондация „Бащи за отговорно родителство” Панчо Малезанов по повод международния ден на бащата пред "Фокус.

„Всяка година, поне през последните 5, има около 20 000 брака и 10 000 развода”, уточни той. По думите му цифрата на разводите е станала по-малка през последните години, защото и браковете, които се сключват, са по-малко.

Разводът е плод на еволюцията

Американските биолози обясниха склонността на семейните двойки да се развеждат на 4-та и 7-та година от брака. Според тях това е &...

„Съотношението бракове – разводи не се е променило. По всяка вероятност и разделите при тези, които са били във фактическо семейно съжителство, би трябвало да са в някаква подобна пропорция, но тях въобще не ги лови статистиката”, обясни Малезанов.

„По наше изчисление една трета от всички деца в България са деца на разведени родители, дори между една трета и половината деца. Зад всяко едно дете седи един родител, който е засегнат от това, че не може да прекарва пълноценно време с него”, коментира той.

„При това количество на разводи и раздели сигурно няма човек в страната, който да не е засегнат лично или поне да няма близък или познат, който да е потърпевш от тях”, добави още Малезанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com