Въоръжени ще пазят булдозер от терористи и саботьори

2917
Въоръжени ще пазят булдозер от терористи и саботьори
Снимка: merkurij-agro.bg

Предстои да бъде сключен договор за непосредствена въоръжена охрана на верижен булдозер. Задачата е да го пазят от терористи и саботьори. Странното обявление в централния регистър за електронни обществени поръчки от днес е на Мрежови експлоатационен район – Горна Оряховица.

Задачата трябва да се изпълнява в продължение на близо 8 месеца (205 календарни дни) между май до ноември тази година, срещу максимум 23 000 лева без ДДС.

Избраният изпълнител трябва да осигури в извънработно време въоръжени охранители с превозни средства за пресечени местности, които да защитят и опазят булдозера от кражби, нерегламентирани посегателства, диверсионни и терористични действия.

Трябва да осигури информационна и техническа подкрепа за вземане на бързи и ефективни мерки от страна на компетентните държавни органи за откриване и възстановяване на липсващи елементи и свеждане до минимум на последиците, вследствие на саботаж или терористична дейност.

Въпросният булдозер ще чисти трасетата на електропровод 110kV “Чучура“ (в участъци, преминаващи през землищата на селата Йовчевци, Вонеща вода и Въглевци), електропровод 220kV “Хемус-Стара планина“ (през землищата на Буйновци, Папратлива, Тодювци, Багалевци,  Донковци, Къпиново, Пчелище, Драгижево, градовете Лясковец и Горна Оряховица), електропровод 220kV “Янтра“ и 110kV “Дервеня-Полигон” (през землищата на гр. Горна Оряховица, селата Първомайци и Арбанаси).

Кандидатите, които ще извършат оглед на обектите, нямат право да разпространяват информация, която им е станала известна през това време.

Който бъде избран пък трябва да пази в тайна условията и начина на изпълнение на договора.

Има и други строги изисквания, като например охранителите да бъдат физически здрави, дееспособни и годни да изпълняват охранителна дейност, да не употребяват алкохол, упойващи или наркотични вещества по време на дежурството, както и да не се явяват на работа под въздействието им. Не се допуска почивка за сън по време на дежурство.

Изпълнителят трябва да разполага с достатъчен брой патрули (реагиращ състав) - добре обучени, физически издръжливи и психически устойчиви, които да са обучени за извършване на коректен оглед и анализ на обстановката и последващи действия.

В случай на нерегламентирано посегателство на булдозера или елементите му, изпълнителят трябва да реагира незабавно в рамките на минималното възможно време от констатирането на посегателството и да блокира участъка от обекта до изясняване на причините за събитието, както и за задържане на извършителите.

От дружеството казаха, че всяка година тази машина се пази от въоръжена охрана. Ставало въпрос за доста скъп мулчер, с който се чистят просеките. Машината е и доста тежка, не може да бъде прибрана в базата за съхранение след работа, остава на терен и може да стане обект на посегателство. Отива патрул и я пази, когато не работи, посочиха още от там.

Справка в последната поръчка на Мрежови експлоатационен район – Горна Оряховица за доставка на техника сочи, че една самоходна машина с мулчираща приставка за раздробяване на дървета и храсти (мощност 350 конски сили) е купена в края на миналата година за 924 000 лева с ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com