Във Враца протестираха срещу лошите пътища

15829
Във Враца протестираха срещу лошите пътища
Снимка: БГНЕС

Собственици на автомобили протестираха във Враца срещу лошото състояние на пътната инфраструктура в града и общината като за кратко затрудниха движението на кръговото кръстовище до бензиностанция "Лукойл", предаде БТА.

Протестът бе организиран в социалните мрежи през седмицата с призив шофьорите да изразят недоволството си от дупките по пътищата от републиканската и общинска мрежа, разкопаните улици заради изпълнявания проект за воден цикъл на града, включително като не плащат данъци за автомобилите си и да не купуват винетки.

7 отбора от врачанско ще получат средства от проекти

7 на брой са спортните клубове, които ще получат средства от проекти през 2014 година, съобщиха от tribali. Общо 33 600 лева ще получа...

На призива днес се отзоваха около 20 собственици на автомобили, които за кратко затрудниха движението по участъка на главен път Е-79, преминаващ през града, с бавно преминаване по пешеходните пътеки на кръстовището до бензиностанцията.

С протестиращите се срещна заместник-кметът по устройство на територията Николай Йорданов. Той обясни, че общината е подготвила и внесла проекти за над 10 милиона лева във фонда "Растеж и устойчиво развитие на регионите", които са за основен ремонт на улици след завършване на дейностите по водния цикъл на града, както и на улици в населените места и общински пътища.

Той припомни, че местната власт настоява и за приоритетно включване още тази година на ремонт на бул. "Васил Кънчов", който е участък от главния път Е-79, преминаващ през Враца. Протестът премина мирно при засилено полицейско присъствие.

Снимка: архив

„Закрила на детето” във Враца с нов шеф

От 6 януари отдел „Закрила на детето“ във Враца е с нов шеф, съобщават от tribali. Петя Узунова е избрана за нова дире...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com