"Възраждане" в спор с екип на Нова телевизия, Костадинов пита защо ГЕРБ е финансиран от чужди фондации

11507
"Възраждане" в спор с екип на Нова телевизия, Костадинов пита защо ГЕРБ е финансиран от чужди фондации
Снимка: Траян Димитров

Зрелищен екшън се вихри в момента пред кабинета на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. Активисти на партия "Възраждане" са там, за да връчат собствената му оставка и той да я разпише. Освен това носят и сигнал "до главния прокурор заради нарушения на главния прокурор", който смятат да входират по надлежния ред. Гешев обаче го няма, а активистите смятат да стоят докато се появи.

От партия "Възраждане" влязоха в Съдебната палата, за да връчат оставката на Гешев (ВИДЕО)

От партия "Възраждане" търсят главният прокурор в Съдебната палата, за да му връчат оставката, стана ясно от видео на лидера на партият...

Същевременно на мястото на събитието се появи екип на Нова телевизия. Това предизвика негативна реакция от членове и симпатизанти на "Възраждане", които обвиниха телевизията в липса на обективност и призоваха репортерът да напусне.

Заформи се спор, в който от "Възраждане" засегнаха темата с разследването на Васил Иванов срещу лидера на партията Костадин Костадинов, което според тях е отявлено поръчково.

Освен това активистите порицаха медията, защото не е дала право на отговор на Костадинов, а дава ефирно време основно на управляващите от ГЕРБ, като не спазва журналистическите стандарти.

Днес по обед главният прокурор участва на заседание на Апелативна прокуратура - София. По принцип той е в отпуск, но официалните обяснения гласят, че работи през този период, при това ударно.

Един от активистите заяви, че под вратата на кабинета са се появили сенки, но така и никой не я отворил отвътре. След появата на хората и звънецът бил изключен.

От "Възраждане" разкриха основния си капитал и обявиха за какво са били глобявани

Като "брутална политическа репресия" определи случващото се с партия "Възраждане" лидерът й Костадин Костадинов, който организира преск...

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов посочи иронично, че най-вероятно главният прокурор спи от 2 до 4 часа и затова не се появява. И призова още българи да се явяват в палатата, за да подкрепят искането за оставка, както и сигнала за нарушения на Гешев.

Разследването на президента Радев, липса на проверки срещу ДПС и ДОСТ след сигнали, както и заключението, че няма проблем ГЕРБ да се финансира от чужди фондации (по сигнал на "Възраждане"), бяха част от изредените от партията нарушения на главния прокурор. "Законността е най-важна, а някои хора се изживяват като Господ", заяви Костадинов. 

Искаме да знаем защо не се разследва регистрацията на партия ГЕРБ, която според думите на лидера й Бойко Борисов се е случила със съдействието на две германски фондации - "Ханс Зайдел" и "Конрад Аденауер", категоричен е Костадинов.

"Възраждане" е сред най-активните политически сили от началото на протестите. Освен в София, хора на партията участват в демонстрациите във Варна, Стара Загора, Разград и други градове в страната.

Пред съмишлениците си Костадин Костадинов припомни, че със свое решение Конституционният съд е дал възможност главният прокурор да бъде разследван.

Костадинов: Имаме запис, че агенти на ДАНС заплашват наши учредители, защо не проверят регистрацията на ДПС?

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе иск в СГС за заличаване на регистрацията на политическа партия "Възраждане" и нейното разпуска...

По тази причина той и симпатизантите му искали да изпратят сигнал до институцията Главен прокурор срещу лицето главен прокурор с искане той да бъде разгледан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...