Възстановява се движението по Е-79 между Ребърково и Лютидол

2950
Възстановява се движението по Е-79 между Ребърково и Лютидол
Снимка: АПИ

От днес за всички видове превозни средства се възстановява движението по участъка от път I-1 (Е-79) между Ребърково и Лютидол. Очаква се автомобилите да бъдат пуснати в ранния следобед, веднага след като бъдат поставени всички обезопасителни системи по трасето. От средата на юни трафикът в отсечката е ограничен, заради модернизацията на пътя Мездра - Ботевград. За това съобщават от АПИ.

Преминаването по участъка от I-1 (Е-79) между Ребърково и Лютидол ще се осъществява двупосочно в едно платно, като строително-монтажните работи ще продължат паралелно в съседното платно, както и по целия километраж на обекта. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и работата по трасето продължава. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

АПИ:Очаква се сняг в Предбалкана и проходите

В събота – 21 ноември, се очаква понижение на температурите, а в Предбалкана и високите полета метеорологичната прогноза е за пре...

Тежкотоварният трафик, който досега преминаваше през Искърското дефиле по път II-16 Ребърково - Своге - Нови Искър - София ще бъде пренасочен към път I-1 Мездра - Лютидол, ще може да преминава и по път II-16, ако е избран този маршрут.

Модернизирането на участъка между Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за преминаване от направлението Видин - Ботевград. Поради това строителството на отсечката Мездра - Ботевград, която е близо 33 км, е обособено в два участъка - лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/. Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, т. е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока.

Направлението Видин – Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. С изпълнението му транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

"На прав път към Шенген": Стоянов показа на германския вътрешен министър как пазим границите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com