X
 
 

За първи Панов не е видял черновата на евродоклада за България

886 0
photo of За първи Панов не е видял черновата на евродоклада за България
Снимка: БГНЕС
Пpeдceдaтeлят нa Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд Лoзaн Πaнoв ĸoмeнтиpa пред журналисти, че зa пъpви път не е бил зaпoзнaт от Министерството на правосъдието c чepнoвaтa нa евродoĸлaдa за България по Механизма за сътрудничество и проверка, каквато е била практиката досега.

Панов, който е привърженик на наблюдението над съдебната система, коментира неофициалното очакване за отпадане му така:

Лозан Панов: България премина граница по случая "Полфрийман"

"България прекрачи границата, отвъд която законността и правото стават жертва на конюнктурния произвол и политическата целесъобразност"...

"Това ще има значение за българските граждани - да разберат, че помощта на давещия се е на самия давещ се - т.е., стига сме прехвърляли отговорността на някого другиго, да искаме някой друг да ни разреши проблемите. Трябва да го направим самите ние".

Той предрече още, че отпадането на мониторинговия доклад, какъвто анонс даде Жан-Клод Юнкер тази сутрин, ще се използва предизборно и за двата вида избори, които се задават през тази седмица - първо за главен прокурор, а после и за местна власт. 

"Че няма да има мониторинг, звучи положително и това няма как да не се използва в контекста на предстоящите избори, два в рамките на тази седмица. И вероятно ще се използва", предрече Панов пред журналисти след заседанието на съдийската колегия.

Европейската комисия ще оповести днес мониторинговия доклад за България в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка. Очаква се това да бъде последният доклад за състоянието на правосъдната ни система и борбата с корупцията и организираната престъпност. Новата Европейска комисия предлага нов механизъм, който ще следи за спазването на принципите на правовата държава не само в България и Румъния, а във всички държави членки на Европейски съюз.

Гешев: Панов има фиксация върху поста главен прокурор

През годините съм си мислел, че Лозан Панов има фиксация върху Сотир Цацаров, но сега започвам да смятам, че тя е върху поста главен пр...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители