За втори път bTV свали епизод на "Шоуто на Слави"

14262
За втори път bTV свали епизод на "Шоуто на Слави"
Снимка: БГНЕС

Тази вечер bTV не излъчи за втори път плануваното издание на "Шоуто на Слави". В самото на начало на Шоуто на екрана се появи надпис, че тазвечершното издание на предаването не съответства на стандартите за телевизионното съдържание. В момента се излъчва стар епизод на Шоуто за избор на сценична партньорка на г-н Андреев.

Припомняме, че тази вечер в предаването се очакваше да гостува дългогодишният разследващ журналист на Нова телевизия Васил Иванов. Той трябваше да обясни причините за напускането си на телевизията. По-рано във Facebook Иванов обяви, че си тръгва от Нова заради налагана цензура.

Към 22:50 ч. от екипа на Шоуто разпространиха писмо до медиите. Публикуваме пълния му текст:

"Уважаеми колеги журналисти,

Тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.

Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.

За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Сиромахов: Не знаем дали ще пуснат "Шоуто на Слави" довечера

В момента с "Шоуто на Слави" сме в ситуация, в която не знаем дали ще ни пуснат предаването довечера, както и до кога ще има предаване"...

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов"

От bTV също изпратиха позиция до медиите, в която обясняват, че "предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание". Публикуваме пълния текст на позицията.

bTV обясни защо не бе излъчен епизодът на "Шоуто на Слави"

"bTV излъчва повторение на епизод на Шоуто на Слави тази вечер. Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъотве...

"bTV излъчва повторение на епизод на "Шоуто на Слави" тази вечер. Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание. bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестнотта. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти", завършва позицията на телевизията.

По-рано днес Васил Иванов написа следното във Facebook: "Днес напуснах Нова телевизия след 14 години работа там. Тръгвам си заради системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на "Новини и актуални предавания" - Дарина Сарелска".

След това от Нова телевизия излязоха с официална позиция по случая.

"В последните 5 години в NOVA работи обособен екип от разследващи журналисти, носители на множество награди и автори на редица силни журналистически материали, разобличаващи злоупотреби във всички сфери и нива на публичния живот, като например: финансирането на автобусните спирки в София, обществените поръчки в Агенцията за бежанците, финансирането на предизборната кампания на президента Румен Радев, ефективността на системата за неотложна помощ в София, скандала с обществена поръчка в Неделино за фиктивни ремонти на детска градина, и др. NOVA се гордее с всички тези постижения, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медията. NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел „Новини и актуални предавания“, се заявява още в позицията медията.

Припомняме, че bTV спря излъчването на епизод на "Шоуто на Слави" на 27.03.2017 г. Тогава от телевизията обясниха, че "планираният за днес (27.03.2017 г. - бел. ред.) епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне на програмите си". Такъв надпис тръгна тогава по екраните на телевизията в началото на предаването, а причина за спирането на Шоуто бе писмо на Слави Трифонов до новите народни представители относно референдума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com