Забавиха разпита на Бисеров с един час

9012
Забавиха разпита на Бисеров с един час
Снимка: БГНЕС

С един час бе отложен разпитът в Столичното следствие на бившия зам.-председател на НС Христо Бисеров, предаде БГНЕС. Разпитът трябваше да започне в 10 часа днес, но Бисеров пристигна на мястото чак в 11 ч.

Причините за отлагането не са ясни. Днес ще бъде разпитан и доведеният син на Бисеров Ивайло Главников.

Бисеров ще бъде разпитан в Столичното следствие

Бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров ще бъде разпитан в Столичното следствие по делото срещу него за пра...

Прокуратурата заведе дело срещу Бисеров и Главинков три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката по лични причини. Три превода за общо 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Бисеров в Швейцария към други сметки на Главинков в македонска банка, а от там - към офшорни дружества, са в основата на делото за финансови престъпления. За две от транзакциите през 2012 година имало информация в ГДБОП още миналата година. Излезе и информация, че сигнали за злоупотреби на Бисеров са били подадени от чуждестранни разузнавателни служби.

Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че се проверява дали има стари сигнали срещу Бисеров в ГДБОП и има ли теч на информация във връзка с разследването срещу него.

57-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влиза в НС като представител на Движението за права и свободи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com