Задържаха извършители на поръчков палеж на кола

5317
 Задържаха извършители на поръчков палеж на кола

За броени дни служители на РУП – Елена разкриха поръчков палеж на лек автомобил в Златарица, съобщиха от МВР.

Задържани са извършителите - двама варненци, установен е и поръчителят.

По данни на подпалвачите преди известно време собственикът на автомобил "Опел Астра" – А.Д./39 г./ от Златарица, известен на полицията и осъждан взел от 59-годишен мъж от Лясковец 4 000 евро. Лясковчанинът направил няколко опита да си ги поиска, но без резултат.

Тогава се обърнал за помощ към свой роднина – И.Б./41 г./, който живеел в Шумен и е известен на полицията и осъждан за кражба. И.Б. неколкоктратно се обаждал на 39-годишния мъж от Златарица и отправял заплахи за насилие и увреждане на имуществото, за да върне парите на братовчед му. Това не се случило и шуменецът преминал към действия. Платил 500 лв. на В.Б./23 г./ и Н.Г. /26 г./, и двамата от Варна, които трябвало да запалят автомобила на А.Д.

На 18 октомври в Златарица двамата запалили леката кола "Опел Астра". В хода на разследването полицейските служители стигнали до извършителите и поръчителя. Претърсени са жилищата им, иззети са мобилни телефони. В.Б. и Н.Г. са привлечени, като обвиняеми за унищожаване и повреждане чрез палеж, взети са им мерки за неотклонение "подписка". Поръчителят И.Б. също е привлечен като обвиняем за опит за принуда и унищожаване и повреждане. С постановление на Районна прокуратура – Елена е задържан за срок до 72 часа, като по-късно мярката му е променена в "подписка". Работата по случая продължава.

Редактор: Ивайло Кючуков

4 автомобила горяха в столицата

4 автомобили горяха в 4 ч. тази сутрин в автокъща на бул. "Г.М.Димитров" в столицата. Един от автомобилите е бил запален. Три от парк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-важното за деня, 16 юни 2024 г.
Най-важното за деня, 16 юни 2024 г.

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 юни. МИР ЗА УКРАЙНА И ВРЪЩАНЕ НА УКРАИНСКИТЕ ДЕЦА: ПРИКЛЮЧИ СРЕЩАТА...