Заловиха 15 сирийци, опитали се да пресекат границата ни

3820
Заловиха 15 сирийци, опитали се да пресекат границата ни

След като вчера деветима сирийци бяха заловени от служители на Граничен полицейски пункт (ГПУ) М.Търново, в 8 часа тази сутрин служители ГПУ Елхово са задържали шестима сирийски граждани в землището на с. Голям Дервент, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде БГНЕС.

Шестимата чужденци преминали нелегално държавната граница от Турция за България. Заедно с тях са заловени и двамата им български – "помагачи" . На сирийските граждани ще бъде повдигнато обвинение по чл.278 от НК, а на българските каналджии по чл. 280 от НК.Още деветима сирийци бяха заловени вчера в 15,45 часа от служители на ГПУ М.Търново. Групата също преминала нелегално българо-турската граница.

Около 3 часа тази сутрин на ГКПП Капитан Андреево беше задържана и турска гражданка, укрита в лека автомобил с холандска регистрация. Колата управлявал 34-годишен мъж, а с него пътували 53-годишна жена и две деца - момиче на 9 и момче на 5 години. Докато проверявал личните документи на чужденците, граничният полицай се усъмнил в превозвания багаж. Автомобилът бил отделен за допълнителна проверка. В хода й между седалките, покрита с одеяло, била открита 21-годишната турска гражданка.

Редактор: Ая Косарова

Турция осъжда иранските заплахи заради Сирия

Анкара отговори днес на забележките на Иран, че скоро ще пострада от конфликта в Сирия, като това стана само няколко часа преди визит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com