Замразяват ремонти на улици в София

5251
Замразяват ремонти на улици в София
Снимка: БГНЕС

Ремонтът на две от централните столични улици – "Шишман" и "6-ти септември", ще бъде отложен с неопределен срок, информира mediapool.bg. Те трябваше да бъдат обновени в рамките на договора между общината и фимата "Джи Пи Груп" за реконструкцията на улица "Граф Игнатиев" и прилежащите ѝ площади – така наречената зона 2. Според първоначалните планове на общината, фирмата трябваше да подмени настилките по тези улици, а срокът за това до момента беше краят на май - началото на юни.

Работата по улица "Шишман" и по част от улица "6-ти септември" обаче към момента не е започнала. Причината е, че преди подмяната на настилките трябва да бъдат сменени топлопроводи и ВиК инфраструктура под улиците. Това трябва да бъде направено от комуналните дружества – "Топлофикация" и "Софийска вода". Топлофикационната компания обаче още не била избрала изпълнител за ремонта и за доставка на тръби, което налагало отлагането на реконструкцията и на настилките, обясни заместник-кметът по транспорт и бюджет Дончо Барбалов. Така, за момента ремонтът на тези части от центъра се замразява. Кога ще започне работата, зависи от приключването на тръжните процедури, организирани от "Топлофикация", стана ясно от думите на Барбалов.

Армията прави ремонт на техника с военновременни запаси

Парламентарната комисия по отбрана прие доклада за състоянието на армията, въпреки че за поредна година в него беше записано, че има ог...

Той обясни още, че за ремонта на тези две улици ще бъдат договорени нови срокове, извън вече заложените в договора с "Джи Пи Груп". В него е предвидено работата по улица "Граф Игнатиев" и всички прилежащи площади и улици да приключи за 300 дни. Този срок до момента е удължен с 89 дни заради валежи през миналото лято и студеното време през зимата. Срокът по договор остава да важи за вече започнатите части от зона 2 – улица "Граф Игнатиев" и площадите "Славейков", "Гарибалди" и "Свети Седмочисленици". Работата по тях трябва да приключи до няколко седмици.

Барбалов обясни, че има да се свършат още доста дейности, а при забавяне ще се налагат санкции – по 1% на ден от стойността на договора до максимум 20 на сто или около 4 000 000 лева. Забавянето на обновяването на "Шишман" и "6-ти септември" към момента няма да води до санкции за "Джи Пи Груп", тъй като не е по тяхна вина. Барбалов провери в събота разширението и ремонта на улица "Филип Кутев" до столичния мол "Парадайз". Движениeто там сe очаква да бъде пуснато към 24.05.19 г. В следващите години общината ще продължи разширението на тази улица, която трябва да стигне до булевард "Симеоновско шосе", а в дългосрочен план да стане по-широка и по средата да минава трамвай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com