Започнаха проверки след скандалния клип, заснет в Съдебната палата (ВИДЕО)

8992
Започнаха проверки след скандалния клип, заснет в Съдебната палата (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата в София, който предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт, министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането на видео продукцията. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Припомняме, че видеото разпали страстите в съдебната власт само 24 часа, след като се появи в различни групи в социалните мрежи и в YouTube. Във клипа са заснети разголени момичета, които танцуват на фона на емблематични съдебни символи.

Забавлението, което се е разиграло пред очите на Темида, е снимано на 16 февруари. В него активна роля има плеймейтката и модел Жанета Осипова. Според продуцента на клипа, който е и самият изпълнител - Алек Сандър, Съдебната палата била ползвана за декор на банка, отбелязва Нова телевизия.

Проблем обаче има и другаде – в посланието на песента. Юристи се разгневиха, че се пее за легализация на марихуана точно в храма на Темида, където през годините са се гледали най-значимите процеси в старата и нова история на България.

Без журналисти на делото срещу Кристиан Николов

Върховният касационен съд забрани достъпа на журналисти до сградата на Съдебната палата в София по време на делото срещу Кристиан Никол...

От Правосъдното министерство уточняват, че в резултат на проверката е било установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16-и февруари (неделя) 2020 година от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма “Married Young”. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при Върховния касационен съд (ВКС).

В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата - София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС, посочват още от ведомството на министър Данаил Кирилов.

От ВКС по-рано уточниха, че тече проверка по случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com