Запорират заплатата на гратисчиите в софийския градски транспорт

13962
Запорират заплатата на гратисчиите в софийския градски транспорт
Снимка: БГНЕС

Битка с гратисчиите повежда Столична община, предаде Стандарт нюз.

Заплатата на пътници, които често се возят без билет в автобуса, ще бъде запорирана. Експертите на Йорданка Фандъкова се заканиха да водят и съдебни дела срещу заклетите гратисчии. Те ще бъдат давани на частен съдебен изпълнител, обявиха от Столична община. В случай, че нередовните пътници са натрупали над 10 акта, служители на Центъра на градска мобилност ще ги следят до домовете. Целта е да се уверят, че това са реалните им адреси. Крайната мярка се взима, защото измамниците често докладват фалшив адрес, на който да им бъде изпратен актът.

Масови проверки в градския транспорт на София на 3-ти февруари

Утре, 3 февруари, от 5:00 часа сутринта до 17:00 часа вечерта ще има засилени проверки в градския транспорт в София, предупреждават от ...

Близо 30 са тарикатите с по 10-15 наказателни постановления, които продължават да се возят необезпокоявано и реално са недосегаеми за контрольорите, отчитат от общината. От кметството уточниха, че запор на заплати вече е приложен спрямо някои постоянни нарушители.

Тежките санкции ще се прилагат за пътници без билет, които не само се скатават от глобата в размер на 20 лева, но са отказали да си платят наказателния фиш до 100 лв. До изземване на имущество на гратисчиите няма да се стига.

През последните три месеца са хванати 4600 гратисчии в градския транспорт, което е по 50 души на ден. Наказателните постановления са за половината от тях.

От днес ще има масови хайки за лов на гратисчии по рейсовете, тролеите и трамваите в града. Контрольорите ще ловят тарикатите от 5 до 23 часа.

Обучават шофьори за новите тролейбуси във Варна

Обучение за тролейбусни шофьори организира общинската фирма "Градски транспорт". През него ще преминат всички водачи, за да придобият н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com