Засилени полицейски мерки по празниците, проверяват за неплатени глоби

2095
Засилени полицейски мерки по празниците, проверяват за неплатени глоби
Снимка: БГНЕС

Взети са всички мерки за обезпечаване на реда в населените места и движението по пътищата на страната и през ГКПП във връзка с предстоящите празници. Това стана ясно на пресконференция в Главната дирекция „Национална полиция“, в която участваха комисар Бойко Рановски, началник на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП, инспектор Дарин Димитров от отдел „Охранителна полиция“, ГДНП, комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ – СДВР, и комисар Борислав Муеров, началник на отдел „Охранителна полиция“ в столичната дирекция.

Безопасността по пътищата

Дете се удави в шахта в село Крушаре

Дете се удави в шахта в сливенското село Крушаре. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински", където е било откарано, но там само са у...

По основните пътища на страната са разположени екипи на Пътна полиция, каза комисар Рановски. „Ще има максимален брой полицейски екипи на всички места, където има масово събиране на хора и по всички основни трасета, за да може да се подпомага трафика и да се предотвратят пътни инциденти“. Комисар Рановски напомни на водачите, че до края на седмицата е в ход специализирана полицейска операция за невръчени електронни фишове и неплатени глоби.

По традиция днес от 16 до 20 часа се ограничава движението на товарни автомобили. Същата мярка е предвидена, но за времето от 14 до 20 часа в последния почивен ден.

От 14 часа днес по всички изходи на столицата са разположени екипи, които при нужда да подпомагат и регулират движението. Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР. Той припомни, че за излизащите от София по пътя за Владая е предвидено реверсивно движение - днес за излизащите от столицата са предвидени две платна, а в последния почивен ден същата мярка е предвидена за влизащите.

Охрана на масови мероприятия

26 325 нарушения при последната акция за контрол на скоростта по пътищата

26 325 нарушения са констатирани по време на последната операция на "Пътна полиция" за контрол на скоростта. Тя се проведе по линия на ...

Вече е ход прилагането на мерки, които да гарантират реда и спокойствието на гражданите в празничните дни, стана ясно от думите на инспектор Дарин Димитров от отдел „Охранителна полиция“ в ГДНПП. Той поясни, че на местата, където се очаква масово събиране на хора, е предвидено засилено полицейско присъствие и няма да се допускат хора в явно нетрезво състояние. Той предупреди още, че на такива места ще бъде ограничаван и достъпът на граждани с обемисти багажи, както и въоръжени лица. 

Преминаване през гранично-контролно пропускателни пунктове

В „Главна дирекция „Гранична полиция“ е създадена организация за недопускане на продължително изчакване при преминаване през граничните пунктове, предвид вероятната висока интензивност на движението през празничните дни. Осигурен е непрекъснат режим на работа на ГКПП чрез включване в дежурните смени на достатъчно полицейски служители, осъществяващи граничен контрол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 хил. лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com