Зимните курорти чакат 20% ръст на туристите

2703
Зимните курорти чакат 20% ръст на туристите

Чака ни силен зимен сезон с ръст от 5 до 7%. А на база ранни записвания някои ски курорти очакват ръст дори от 20%. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която беше на официалното откриване на 8-ия регионален форум във Варна „Културно –исторически продукти на България –единни в многообразието".

Основните ни пазари за предстоящия зимен сезон са Турция, Гърция, Румъния, Сърбия , Македония, Германия, Великобритания, Израел и Холандия. Очакваме ръст на гостите дори от Италия, която ни е конкурентна дестинация, посочи Ангелкова, цитирана от Стандарт нюз.

КЗП усилено проверява зимните курорти

Комисията за защита на потребителите (КЗП) отваря приемни в зимните ни курорти. Работата си инспекторите ще започнат в средата на декем...

Според данните на Министерството на туризма за първото деветмесечие имаме 3,6 процента. Само за летния сезон той е 8%. Както прогнозирахме лятото беше трудно, но хубавото е, че не се сбъднаха апокалиптичните картини за 50-60% спад, коментира министърът. Според нея юли, август и септември са били добри, но не са компенсирали слабия юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com