"Златен скункс" за президентството

42473
"Златен скункс" за президентството

Прессекретарят на президента на България Росен Плевнелиев се сдоби със "Златния скункс" на "Господари на ефира", съобщиха от предаването, предаде БГНЕС.

Поводът култовата статуетката да се озове в ръцете на Мария Иванова е гафът със снимката на Колорадо, по време на първото Новогодишно обръщение на Росен Плевнелиев като президент. Г-жа Иванова прие "скункса" и изрази съжаление за допуснатата нелепа грешка, която засенчи хубавите намерения речта на държавния глава да бъде по-различна от обикновено, заявяват от предаването.

"Притеснен съм от това, че много лесно и бързо беше посочено, че това е гаф на Плевнелиев. Притеснен съм от това, че много хора не си зададоха елементарния въпрос – президентът ли е техник, който стои зад един компютър и сглобява някакви снимки и кадри", каза вчера Росен Плевнелиев и очевидно това е било отчетено от предаването.

Това не е грешка на президента, това не е и грешка и на Плевнелиев и затова не се съгласих с "гафа Плевнелиев", затова не се съгласих, че толкова лесно можем да произведем и президента като автор на видео, човек, който сърчва в интернет, събира снимки и ги лепи напред – назад", каза държавният глава.

Припомняме, че първата новогодишна реч на държавния глава Росен Плевнелиев породи множество дискусии и откровен присмех в социалните мрежи след посрещането на 2013 година. В последните минути на 2012 година президентът описва България с думите, че е от най-старите държави в Европа, с древна култура, богата история и неповторима природа – думи, изречени на фона на Царевец в Търново, а веднага след него идва и красивият пейзаж на заснежени планински склонове. Картина, която мнозина потребители на социалните мрежи веднага разпознаха като пейзаж от известната Rocky Mountain (Скалистите планини) в щата Колорадо, Северна Америка.

Интересно е, че същата снимка беше публикувана и на сайта на Балкантурист в секцията, рекламираща Пампорово. Служителка на Балкантурист беше освободена от работа, заради това, че е качила тази снимка, но засега данни за наказани в президентството няма. Освен "Златният скункс", който си е едно намигване. Иначе все по-отчетливо се налагат мненията, че може би не е нужно да има реч на държавния глава в последните минути на старата година.

Редактор: Десислава Ушатова

Президентът: БНТ избраха снимките. Телевизията: Съвместно дело беше

Моите речи са мое дело и съм горд с тях. Това се казва в официално писмо на президента Росен Плевнелиев три дни след като в страната ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com