X
 
 

Абсурд или не: София влага за основни ремонти колкото за кърпене на дупки

1477 0
Абсурд или не: София влага за основни ремонти колкото за кърпене на дупки
Снимка: Спаси София
Над 100 млн. лв. в основни ремонти и кърпежи на улици през настоящата година ще налее Столична община. За първи път София влага еднакви средства както в основни ремонти, така и за кърпене на дупки.

През настоящата година кметството предприема и изграждане на нови трасета и разширения на съществуващи, пише Монитор.

Контра на увеличения столичен бюджет за 2020-та обяви опозицията

Увеличен с около 7 милиона лева бюджет за София за 2020 предложи кметът Йорданка Фандъкова на Столичния общински съвет, но не получи по...

Ясни вече са и конкретните участъци, които ще бъдат с приоритет. Бул. „Филип Кутев“ ще бъде разширен, а по „Тодор Каблешков“ ще се изгради нов участък.

Очакванията са и заграждане на пробива на бул. „Петър Дертлиев“, а основен ремонт ще има на Източната тангента от Ботевградско шосе до Северната тангента.

Основно ще бъдат ремонтирани и улиците „Първа българска армия“, „Кукуш“, „Николай Коперник“, „Атанас Узунов“, „Народно хоро“.

Реконструкция ще претърпят още булевардите „Асен Йорданов“ и „България“. Друг ключов проект, заложен в бюджета, е ремонтът на трамвайния релсов път от Съдебната плата до „Княжево“, с който ще последва и изграждане на линеен парк по бул. „Македония“.

Обсъждането на бюджета за София: С много въпроси, доста недоволство и без Фандъкова

"За целия "Младост" са предвидени по-малко пари, отколкото за зоопарка", алармира при обсъждането на столичния бюджет 2020 Димо Димов, ...

Морската ни столица Варна пък ще инвестира 37,9 млн. лв. за изграждане и ремонт на улици. От тях 25,5 млн. лв. са предвидени за основен ремонт, реконструкция и изграждане на уличната мрежа, 10 млн. лв. за кърпежи, а 2,4 млн. лв. за улично осветление. Общината се е насочила към малките улици в централната част на града, в които често се образуват тапи.

Градът под тепетата Пловдив ще раздаде на районните кметства по 300 хил. лв. за ремонт на улици, тротоари и друг вид капиталови разходи, като в тази сума не влизат разходите за заплати и издръжка.

Сред най-спешните проекти е завършването на първия етап от бул. „Северен“ на стойност 2 млн. лв. и стартиране на втория, който трябва да достигне до Карловско шосе. Ще започнат реални действия по пробива „Модър – Царевец“, чийто проект в момента се актуализира, съобщават от кметството.

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...