Анкета: Фандъкова е с три на релси заради ремонтите, въздуха и паркирането

4758
Анкета: Фандъкова е с три на релси заради ремонтите, въздуха и паркирането
Снимка: БГНЕС

Оценка среден 2,80 поставят на столичната кметица Йорданка Фандъкова участвалите в широкомащабната анкета на неправителствената организация "Спаси София", с която в рамките на поредица от въпроси се поставя де факто оценка за трите изминали години от последния ѝ мандат като градоначалник на София.

В анкетата са се включили над 7000 души, като над 60% са мъжете, 86% от всички участвали са с висше образование, 76% от всички участвали са работещи (други 14% са самонаети), а 49% от всички участвали са на възраст между 31 и 45 години.

Йорданка Фандъкова и Николина Ангелкова уважиха Виенския бал в хотел „Маринела”

Над 350 гости уважиха 19-тото издание на Виенския бал в зала „София” на хотел Маринела. Благотворителното събитие всяка го...

На фона на скандали като този с ремонта на "Граф Игнатиев", не е изненадващо, че най-негативна оценка Фандъкова обира за качеството на ремонтите – 76% от участвалите в анкетата ѝ пишат слаб 2. На второ място е екологията и чистотата – 72% считат, че работата ѝ в тази сфера е пълен провал, а основният проблем си остава битовото отопление. Инсинераторът, който Столичната община иска да построи до Централна гара, е определен като основен проблем за екологията от 16% от анкетираните, а 12% обвиняват кмета Фандъкова, че не полага достатъчно грижи за сметосъбиране и миене на улици. Третият най-голям нерешен проблем е паркирането – 65% от гласувалите поставят най-ниската възможна оценка на Фандъкова в тази сфера. Тук основните аспекти на проблема са три – 32% от отговорилите считат, че в София има прекалено много автомобили, 30% - че няма паркинги в кварталите, и 30% - че няма етажни гаражи в центъра.

Като цяло най-малко негативи кметицата обира за градския транспорт – само 35% от гласовете в този сектор са за слаб 2. Това е и секторът с най-много отлични оценки – 4% от гласувалите.

Иначе като най-голям успех на Фандъкова масово се посочва строителството на третата метролиния, но и тук резултатът не е толкова впечатляващ – само 31% от анкетираните го казват. За сравнение 53% казват, че столичната кметица няма никакви успехи през сегашния си мандат. А по отношение на строителството на детски градини и училища картината е още по-мрачна – едва 2% го виждат като успех.

Проблемите

"Спаси София" пита Фандъкова: Защо при милиони загуба нищо не се променя в Столичния инспекторат?

"През 2017 година приходите на Столичния инспектоарт са под 500 000 лв, а 335 инспектори са налагали средно по 1 глоба на всеки три дни...

В самата анкета бяха зададени конкретни въпроси по отношение на проблемите, с които се сблъскват столичани и гостите на София. По отношение на кварталните проблеми номер 1 е състоянието на тротоарите – почти 4500 души са дали този отговор, като това като цяло е считано за най-големия проблем на пешеходната инфраструктура в София. Следват паркирането и улиците, а презастрояването е проблем номер 5.

Що се отнася до транспорта, проблем номер едно на градския транспорт е липсата на директни линии, следван с малко от дългото чакане. А при автомобилите масово е недоволството от паркирането на платното, организацията на движението и състоянието на кварталните улици. Паркирането е проблем и по отношение на публичните пространства – анкетираните считат, че паркираните коли пречат в най-голяма степен за доброто оползотворяване на такива пространства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София