X
 
 

"Артекс" обжалва спирането на строежа на "Златен век"

3169 0
photo of "Артекс" обжалва спирането на строежа на "Златен век"
Снимка: БГНЕС
Дни преди да получат заповедта за цялостно спиране на строителството на 34-тажната сграда "Златен век", от "Артекс" поискаха ДНСК да не предприема тази стъпка, предаде bTV.

В писмо до строителния контрол от "Артекс" отчитат, че са напълно отстранени всички забележки, които ДНСК е засякла, и за които първоначално беше обявено, че ще наложат частично спиране на строежа.

"Артекс": Преустановяваме строителството на "Златен век"

От фирма „Артекс“ преустановяват строителството на „Златен век“. Това съобщиха от компанията в съобщение до мед...

Според арх. Весела Мирянова издаването на заповед, дори за частично, а още повече за цялостно спиране на строителството, би било "напълно незаконосъобразно" и ще доведе до неправомерно нанасяне на изключително големи по размер щети на инвеститора ("Артекс").

От компанията настояват за още една проверка преди спирането на строежа в понеделник.

Вчера се разбра, че компанията продължава строителството на сградата, изграждайки нов етаж, въпреки че имат протокол за спиране на строежа. От ДНСК отговориха, че фирмата има право да продължава да строи, тъй като не е получила заповед за спиране на строежа.

Въпросната заповед се очаква да бъде издадена на 15 април, понеделник, стана ясно на срещата при премиера Бойко Борисов по-рано тази седмица.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално